wirtuoz napisał:To nie umawia się na konkretną godzinę? Myślałem, że tak jest i dzięki temu nie ma kolejek...Umawiają na godzinę, ale kolejki i tak są. Przynajmniej mi się trafiły, nie wiem czy to standard...
wirtuoz napisał:Jeszcze jedno pytanko... Czy trzeba przynieść ze sobą dokumenty?Z tego co pamiętam to tak, dokumenty zabierasz ze sobą. Przypomniało mi się jeszcze, że przed wejściem do poczekalni trzeba przejść przez wykrywacz metali, to już taka ciekawostka
wirtuoz napisał:Ja też się wybieram do USA, a póki co po wizę Czy ktoś może napisać jak wygląda rozmowa z konsulem? Z tego co piszecie to nie ma się czym stresować, ale jednak czułbym się pewniej wiedząc co mnie czeka... Będę bardzo wdzięczny za rzeczowe informacje...Ja jak biegałam się o wizę kilka lat temu, byłam jeszcze na studiach. Trochę się stresowałam czy mi dadzą, ale poszło gładko. Konsul zadał mi tylko pytanie czy jestem zadowolona ze studiów, przejrzał mój paszport, w którym miałam już trochę wpisów i dał wizę Radzę się niepotrzebnie nie denerwować i życzę powodzenia
tygrysica napisał:Ile trzeba czekać na termin rozmowy od złożenia wniosku?To chyba już zależy ilu ludzi ubiega się w danym czasie o wizę. Ja czekałam ponad dwa tygodnie, ale np. moja ciotka, która jechała do USA w maju czekała tylko tydzień. Musisz zapytać jak będziesz dzwonić to Ci powiedzą na pewo.