Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Jakie warunki uzyskania wizy turystycznej do USA?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jakie warunki uzyskania wizy turystycznej do USA?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • wirtuoz 15 sie 2010, 18:26
    To nie umawia się na konkretną godzinę? Myślałem, że tak jest i dzięki temu nie ma kolejek...
  • kokozaurr 15 sie 2010, 20:45
    wirtuoz napisał:To nie umawia się na konkretną godzinę? Myślałem, że tak jest i dzięki temu nie ma kolejek...
    Umawiają na godzinę, ale kolejki i tak są. Przynajmniej mi się trafiły, nie wiem czy to standard...
  • wirtuoz 15 sie 2010, 22:10
    Jeszcze jedno pytanko... Czy trzeba przynieść ze sobą dokumenty?
  • kokozaurr 16 sie 2010, 0:31
    wirtuoz napisał:Jeszcze jedno pytanko... Czy trzeba przynieść ze sobą dokumenty?
    Z tego co pamiętam to tak, dokumenty zabierasz ze sobą. Przypomniało mi się jeszcze, że przed wejściem do poczekalni trzeba przejść przez wykrywacz metali, to już taka ciekawostka przymrużenie oka
  • cekoladka 16 sie 2010, 7:14
    wirtuoz napisał:Ja też się wybieram do USA, a póki co po wizę przymrużenie oka Czy ktoś może napisać jak wygląda rozmowa z konsulem? Z tego co piszecie to nie ma się czym stresować, ale jednak czułbym się pewniej wiedząc co mnie czeka... Będę bardzo wdzięczny za rzeczowe informacje...
    Ja jak biegałam się o wizę kilka lat temu, byłam jeszcze na studiach. Trochę się stresowałam czy mi dadzą, ale poszło gładko. Konsul zadał mi tylko pytanie czy jestem zadowolona ze studiów, przejrzał mój paszport, w którym miałam już trochę wpisów i dał wizę przymrużenie oka Radzę się niepotrzebnie nie denerwować i życzę powodzenia uśmiech
  • tygrysica 16 sie 2010, 10:28
    Ile trzeba czekać na termin rozmowy od złożenia wniosku?
  • cekoladka 16 sie 2010, 11:53
    tygrysica napisał:Ile trzeba czekać na termin rozmowy od złożenia wniosku?
    To chyba już zależy ilu ludzi ubiega się w danym czasie o wizę. Ja czekałam ponad dwa tygodnie, ale np. moja ciotka, która jechała do USA w maju czekała tylko tydzień. Musisz zapytać jak będziesz dzwonić to Ci powiedzą na pewo.
  • aleksander_wielki 16 sie 2010, 13:14
    Czas oczekiwania na wizę rzeczywiście zależy od tego jak duży ruch. Łatwo to przewidzieć - największy jest przed wakacjami i w okolicach świąt. Wydaje mi się, że w najgorszym wypadku trzeba liczyć 6 tygodni... Ale nie jestem pewien przymrużenie oka
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum