animatorka napisał:dobrze wyjaśnione, wielkie dzięki aleksander_wielkiDokładnie tak, widzę, że wszystko już rozumiesz
Czyli rozumiem, że to taka dodatkowa technologia, bez której też można kupić buty górskie?
Gringo07 napisał:Moim zdaniem membrana w butach to tylko bajer dla zwiększenia ceny. Jeśli ktoś nie szuka butów profesjonalnych może sobie w zupełności odpuścić membranę.coś więcej na temat tej podeszwy?
Jeśli już lepiej zainwestować w dobrą podeszwę i wybrać np typu VIBRAM.
alonzo napisał:Zgodzę się, że membrana to bajer. Ja kupiłem buty, które są wewnątrz wyłożone cielęcą skórą. Dzięki temu, nadmiar wody jest pochłaniany i nie mam żadnych problemów, a do tego fajnie pachną i to nawet po roku intensywnego używania.Podoba mi się ten opis Możesz napisać co to za buty i ile kosztowały?
animatorka napisał:Podoba mi się ten opis Możesz napisać co to za buty i ile kosztowały?To są buty ALVIKA KATMANDU, kosztowały 600zł. Wiem, że nie jest to mało, ale są naprawdę dobre - mają też podwójny język, podeszwę Vibram 1450, są z nabuku, ale guma sięga bardzo wysoko, więc nawet przy dużych kałużach czy śniegu nie ma problemu z przemoczeniem. Jestem z nich bardzo zadowolony.
alonzo napisał:To są buty ALVIKA KATMANDU, kosztowały 600zł. Wiem, że nie jest to mało, ale są naprawdę dobre - mają też podwójny język, podeszwę Vibram 1450, są z nabuku, ale guma sięga bardzo wysoko, więc nawet przy dużych kałużach czy śniegu nie ma problemu z przemoczeniem. Jestem z nich bardzo zadowolony.Brzmi nieźle, ale dla mnie to jednak za wysoka cena. Myślałam raczej, żeby kupić coś za 300 zł, no może 350 zł...
Gringo07 napisał:Moim zdaniem membrana w butach to tylko bajer dla zwiększenia ceny. Jeśli ktoś nie szuka butów profesjonalnych może sobie w zupełności odpuścić membranę.Ja się z tym nie zgodzę. Jeśli wybierasz się w góry latem to membrana ma duże znaczenie. Zupełnie inny komfort jak po całym dniu chodzenia po górach ściągasz buty, a nogi są suche... Zimą to może nie ma takiego znaczenia, bo noga aż tak się nie poci, chociaż na długie trasy pociągiem też się przydają
Jeśli już lepiej zainwestować w dobrą podeszwę i wybrać np typu VIBRAM.