Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Odpowiednie buty na wycieczki górskie, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Odpowiednie buty na wycieczki górskie

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • aleksander_wielki 26 sie 2010, 15:45
    animatorka napisał:dobrze wyjaśnione, wielkie dzięki aleksander_wielki uśmiech
    Czyli rozumiem, że to taka dodatkowa technologia, bez której też można kupić buty górskie?
    Dokładnie tak, widzę, że wszystko już rozumiesz uśmiech
    Membrany są nie tylko w butach, ale też w odzieży sportowej kurtki itp.
    Ogólnie można kupić buty bez membrany i też będą dobre, tylko warto zwrócić uwagę, może się coś akurat trafi z goretexem czy vaportexem za przyzwoitą cenę.
  • Gringo07 26 sie 2010, 16:09
    Moim zdaniem membrana w butach to tylko bajer dla zwiększenia ceny. Jeśli ktoś nie szuka butów profesjonalnych może sobie w zupełności odpuścić membranę.
    Jeśli już lepiej zainwestować w dobrą podeszwę i wybrać np typu VIBRAM.
  • animatorka 26 sie 2010, 18:45
    Gringo07 napisał:Moim zdaniem membrana w butach to tylko bajer dla zwiększenia ceny. Jeśli ktoś nie szuka butów profesjonalnych może sobie w zupełności odpuścić membranę.
    coś więcej na temat tej podeszwy? przymrużenie oka
  • Gringo07 26 sie 2010, 20:56
    Podeszwa typu VIBRAM niweluje drgania i gwarantuje lepszą przyczepność do podłoża. Po prostu jest o wiele bardziej wygodna uśmiech
    Myślę, że lepiej zainwestować w komfort chodzenia niż w membranę, której braku nie odczujesz, bo teraz buty i tak są robione z tak dobrych materiałów, że noga aż tak się nie poci. Zawsze można po prostu kupić lepsze skarpety, jeśli ktoś ma problem.
  • alonzo 26 sie 2010, 23:27
    Zgodzę się, że membrana to bajer. Ja kupiłem buty, które są wewnątrz wyłożone cielęcą skórą. Dzięki temu, nadmiar wody jest pochłaniany i nie mam żadnych problemów, a do tego fajnie pachną i to nawet po roku intensywnego używania.
  • animatorka 27 sie 2010, 0:42
    alonzo napisał:Zgodzę się, że membrana to bajer. Ja kupiłem buty, które są wewnątrz wyłożone cielęcą skórą. Dzięki temu, nadmiar wody jest pochłaniany i nie mam żadnych problemów, a do tego fajnie pachną i to nawet po roku intensywnego używania.
    Podoba mi się ten opis przymrużenie oka Możesz napisać co to za buty i ile kosztowały?
  • alonzo 27 sie 2010, 7:07
    animatorka napisał:Podoba mi się ten opis przymrużenie oka Możesz napisać co to za buty i ile kosztowały?
    To są buty ALVIKA KATMANDU, kosztowały 600zł. Wiem, że nie jest to mało, ale są naprawdę dobre - mają też podwójny język, podeszwę Vibram 1450, są z nabuku, ale guma sięga bardzo wysoko, więc nawet przy dużych kałużach czy śniegu nie ma problemu z przemoczeniem. Jestem z nich bardzo zadowolony.
  • animatorka 27 sie 2010, 9:55
    alonzo napisał:To są buty ALVIKA KATMANDU, kosztowały 600zł. Wiem, że nie jest to mało, ale są naprawdę dobre - mają też podwójny język, podeszwę Vibram 1450, są z nabuku, ale guma sięga bardzo wysoko, więc nawet przy dużych kałużach czy śniegu nie ma problemu z przemoczeniem. Jestem z nich bardzo zadowolony.
    Brzmi nieźle, ale dla mnie to jednak za wysoka cena. Myślałam raczej, żeby kupić coś za 300 zł, no może 350 zł...
  • alonzo 27 sie 2010, 13:25
    Ale może komuś innemu pomoże to w wyborze przymrużenie oka Buty miały tylko jedną wadę, przez tą skórę wewnątrz - pierwsze dwa miesiące strasznie odbierały... Ale jak dłużej pochodziłem, to nie ma żadnych problemów, wiadomo jak to z nowymi butami - muszą się po prostu do nogi ułożyć uśmiech
  • backpacker 27 sie 2010, 17:13
    Gringo07 napisał:Moim zdaniem membrana w butach to tylko bajer dla zwiększenia ceny. Jeśli ktoś nie szuka butów profesjonalnych może sobie w zupełności odpuścić membranę.
    Ja się z tym nie zgodzę. Jeśli wybierasz się w góry latem to membrana ma duże znaczenie. Zupełnie inny komfort jak po całym dniu chodzenia po górach ściągasz buty, a nogi są suche... Zimą to może nie ma takiego znaczenia, bo noga aż tak się nie poci, chociaż na długie trasy pociągiem też się przydają przymrużenie oka
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum
Poprzednia: Callanetics