Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Odpowiednie buty na wycieczki górskie, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Odpowiednie buty na wycieczki górskie

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • baleronik 27 sie 2010, 18:44
    hej! jakiekolwiek kupisz buty radzę to zrobić przynajmniej dwa tygodnie przed wyjazdem i jeszcze w nich trochę pochodzić. Rzadko się zdarza, że nowe buty (choćby nie wiadomo ile kosztowały) nie obcierały za pierwszym razem. Dlatego lepiej idź już do sklepu i kup coś, skoro planujesz wyjechać z nimi w góry we wrześniu język
  • animatorka 27 sie 2010, 21:40
    baleronik napisał:hej! jakiekolwiek kupisz buty radzę to zrobić przynajmniej dwa tygodnie przed wyjazdem i jeszcze w nich trochę pochodzić. Rzadko się zdarza, że nowe buty (choćby nie wiadomo ile kosztowały) nie obcierały za pierwszym razem. Dlatego lepiej idź już do sklepu i kup coś, skoro planujesz wyjechać z nimi w góry we wrześniu język
    Dzięki za radę przymrużenie oka Jeszcze nie wiem co z tym wyjazdem do końca wyjdzie, bo ciągle się komuś plany zmieniają... Ale jakby co to buty kupię odpowiednio wcześniej przymrużenie oka
  • Vagido 18 paź 2010, 11:28
    Rozchodzenie to bardzo ważna sprawa... zwłaszcza, jeśli wybierzesz mocniejsze buty taktyczne, np tak jak ktoś wspominał - Batesy. Buty są zrobione z bardzo wytrzymałych materiałów, świetnie chronią stopę i są wygodne - ale koniecznie musisz w nich pochodzić przed dłuższym wypadem, żeby dopasowały się do stopy. Jeśli tego nie zaniedbasz, zaowocuje to bezstresową wycieczką w owych butach aż do zdarcia podeszwy...czyli zdecydowanie nie prędko język
  • zsp 25 paź 2010, 9:37
    Rozchodzenie butów to absolutna konieczność! Ja kiedyś popełniłem ten błąd i poszedłem w nowych butach na trzydniową wyprawę. Wróciłem już po dwóch dniach i przez kilka następnych nie byłem w stanie chodzić w jakichkolwiek butach. Także bez względu, jakie kupisz buty, pochodź trochę w nich, nim wybierzesz się w góry.
  • peana 20 sty 2011, 22:54
    Na pewno trzeba ja rozchodzić. Ale oprócz tego, że buty powinny być wygodne, to również muszą dobrze kostkę usztywniać oraz być antypoślizgowe. Najlepsze są oczywiście batesy. Na stronie producenta bates.pl ostatnio wypatrzyłam nowy model 3600 Tora Bora i wydaje mi się, że nie ma lepszych butów do chodzenia po górach, czy grania w paintablla, asg czy speedballa. Ogólnie nadają się do wszystkiego przymrużenie oka
  • Energia30 19 wrz 2012, 16:59
    Najlepsze w góry są buty trekkingowe za kostkę. Ja kupiłam takie buty w Ecco i służą mi już trzeci rok. Oczywiście nie zapominam o odpowiedniej pielęgnacji obuwia. Odpowiednie [url=http://]impregnaty[/url] chronią obuwie przed wilgocią i brudem.
  • ciechanka11 25 wrz 2012, 14:25
    Energia30 napisał:Najlepsze w góry są buty trekkingowe za kostkę. Ja kupiłam takie buty w Ecco i służą mi już trzeci rok. Oczywiście nie zapominam o odpowiedniej pielęgnacji obuwia. Odpowiednie impregnaty chronią obuwie przed wilgocią i brudem.
    Te nowoczesne impregnaty są rzeczywiście niezłe. Używam Outdoor Protectora od Hi-Tec. Plus jest taki, że oprócz butów można też potraktować kurtkę albo plecak i jest się naprawdę zabezpieczonym. Fajnie wtedy wyglądają krople podczas deszczu. Spływają jak po kaczce uśmiech
  • zylek 26 cze 2013, 9:30
    Fajne buty masz za 139 złotych ;-) Zobacz
    Wcale nie musicie wydawać na takie buty kilkaset złotych, wystarczy znacznie mniejsza suma...
  • alusia85 11 lip 2013, 14:18
    zylek napisał:Fajne buty masz za 139 złotych ;-) Wcale nie musicie wydawać na takie buty kilkaset złotych, wystarczy znacznie mniejsza suma...
    Świetnie. Szkoda tylko, że podeszwa jest totalnie do chrzanu i nie są za bardzo za kostkę.

Ja mam swoje Salewy już jakiś czas i powiem szczerze, że wygodniejszych butów to nie miałam na nogach (no, może te do biegania im dorównują). Wiosna, lato, zima - wszystko dało radę. Noga suchutka, but gdyby nie brud wygląda jak nowy (a chłopak kupił jakieś z Campusa to po pierwszych użyciach wyglądał jakby je pies zeżarł i wypluł).

Nawet teraz w nich popitalam choć skóra plus gore to niekoniecznie najlepszy wybór (innych nie mam heheh), ale nie jest źle. Stóp jeszcze nie odparzyłam.

• hisataka 17 lip 2013, 9:59
    Ja się zawsze zdaje na obsługę w sklepach z akcesoriami sportowymi uśmiech Zawsze mi coś doradzą uśmiech

Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum
Poprzednia: Callanetics