Kiedyś słyszałam, że rózne smaki na alkohole przychodza z czasem. Jeszcze do niedawna uwielbiałam rózowe wino i wódkę smakową. Teraz natomiast zakochałam się w miodowokarmelowym posmaku bourbonu. Mocny a jednoczesnie delikatny i niesamowicie aromatyczny w smaku. Pijecie?
Ja pijam bourbon, ale jedyny ktory mi smakuje sam bez profanowania go napojami to Wild Turkey ten słabszy 81. Faktycznie ma posmak miodu i czuje w nim też migdały.
Nie piłam tego Wild Turkey wcześniej, ale teraz była okazja i mąż kupił. Faktycznie jest delikatny, ale jednocześnie intensywny. Ma lekko słodkawy posmak co dla mnie jest ogromnym plusem. Kupiliśmy ten proof 81, ale następnym razem chciałabym też sprawdzić ten mocniejszy 101, bo podobno smaczne drinki z niego wychodza.
Wild Turkey to bourbon, tak? Widziałem go ostatnio na półce sklepowej, ale jakoś nie naszło mnie na niego. Ale korci mnie żeby przetestować go. Lubię degustować nowe trunki.
Ogryzka
7 cze 2016, 20:38 (ostatnio zmieniony przez autora 7 cze 2016, 20:39, w całości zmieniany 1 raz)
Ja niedawno miałam okazję spróbować jeszcze tego Wild Turkey z miodem, bo dostałam go w prezencie od przyjaciółki. Nazywa się Wild Turkey American Honey i świetnie smakuje. Miałyśmy babską imprezę i sprawdził się świetnie zarówno sam jak i w drinkach.