frank napisał:tomaszkubasik napisał:Są lepsze produkty inwestycyjne i ochronne, również podobne do lokat, pochodzące z zupełnie innych źródeł niż banki i na o wiele korzystniejszych warunkach, a przy tym dające zysk rzędu 12-15% w skali roku. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu
Czy istnieje możliwość utraty części zainwestowanych funduszy? Jak dużą kwotę należy zainwestować i czy możliwe jest wycofanie funduszy na przykład po 6 miesiącach?
Fundusze to produkty długoterminowe, po pierwsze głównie z uwagi na ten czynnik notują one przeważnie regularny wzrost w czasie, jak duży zależy od tego jak się je dobierze i jaki charakter inwestycji preferuje klient (stabilny czy dynamiczny). Wyselekcjonowane i stabilnie dobrane fundusze w przedziale kilkuletnim notują bez problemu spokojny zysk. Co zmiany funduszy to na rynku klienci mają dostęp do produktów i polis, które co prawda również jako długoterminowe, swoją konstrukcją umożliwiają spokojnie comiesięczną zmianę funduszy na inne, poza tym skład portfela można dobrać bardzo indywidualnie, w którym ogólnie może znajdować się kilka niezależnych funduszy. Jest to tak zwana dywersyfikacja ryzyka, nawet gdy jeden jest zagrożony są w portfelu inne i od całości klient generuje zysk. W długoterminowych polisach wycofywanie zupełne nie polecam z uwagi na opłaty likwidacyjne, ale za to dostępne są częściowe wypłaty kapitału lub wpłaty dodatkowe, przez co program trwa i możliwy jest obrót pieniędzy. Kwoty od których się inwestuje, ja mogę zaoferować produkty już od około 300 zł miesięcznie wzwyż, mogą to być składki miesięczne, trochę inaczej jeśli roczne, górna granica sumy inwestycji nieograniczona w zależności od rodzaju produktu. Więcej informacji udzielam prywatnie, poprzez login można znaleźć moje ogłoszenie w serwisie. Pozdrawiam!