czakrak napisał:To jest przykre, że człowiek musi brać kredyt, żeby zdobyć upragnione mieszkanie. Mam nadzieję, że ten program Rodzina na Swoim choć trochę pomoże rodzinom w zdobyciu takiego kredytu.
keszker napisał:"Najprostszą metodą pozyskania środków finansowych na kupno mieszkania lub domu jest kredyt mieszkaniowy."To nadal jest prawda i długo będzie nią. Tak to zostało ustawione, że jak chcesz mieć własne mieszkanie to musisz pół życia oddać w zamian. Pół życia zawodowego oczywiście. Jak sam sobie dom wybudujesz to każą go zburzyć i Ciebie obciążą kosztami a jak się będziesz upierał to do więzienia wsadzą. Własne mieszkanie musisz kupić albo brać kredyt i żenić się z bankiem.
camper01 napisał:Święta racja!czakrak napisał:To jest przykre, że człowiek musi brać kredyt, żeby zdobyć upragnione mieszkanie. Mam nadzieję, że ten program Rodzina na Swoim choć trochę pomoże rodzinom w zdobyciu takiego kredytu.To nadal jest prawda i długo będzie nią. Tak to zostało ustawione, że jak chcesz mieć własne mieszkanie to musisz pół życia oddać w zamian. Pół życia zawodowego oczywiście. Jak sam sobie dom wybudujesz to każą go zburzyć i Ciebie obciążą kosztami a jak się będziesz upierał to do więzienia wsadzą. Własne mieszkanie musisz kupić albo brać kredyt i żenić się z bankiem.
https://keszker.pl/nieruchomosci/mieszkania-dla-wszystkich
Ale niestety od nowego roku to już jak Cię nie stać na zakup mieszkania to kredytu też nie dostaniesz. Ale po co kredytowanie jak mnie stać na kredyt??? Paradox.
megi12 napisał:Najlepiej poradzić sie jakiegoś doradcy bankowego np. open finance bo oni mają aż 200 ofert bankowych i doradzą wybrać najlepszy produkt dla nas.. zapewniają też pomoc w załatwieniu formalności.
koniec napisał:Czy jest możliwość znalezienia specjalisty "Rodzina na swoim" lub tej nowej dotacji, ale rządowego? Jest to dotacja rządowa, więc może UP lub inny urząd dysponuje kimś do pomocy?Jest jeszcze program rodzina na swoim. Ale warunki jego przyznania sa dosc ostre i malo ktora rodzina je spelnia. Ja korzystalem z opcji [url=http://pozyczkaprzezinternetbezbik.pl/]pożyczka przez internet bez bik[/url] i wg mnie to lepsze rozwiazanie - bowiem na 100% dostaje sie pieniadze.