Z tym avastem to racja, u mnie jeszcze trochę przymulał. Dlatego raczej nie zrezygnuję z gdaty, bo z nią przynajmniej nie problemów, także na emailach. Z McAvee znajomy miał jakiś probolem z instalacją, ale nie pytałam dokładnie, o co chodziło.
z gdaty bedziesza zadowolona, mi ostatni gdata zablokowała stronę już podczas wczytywania, okazało się ze to był wirus, na szczeście nie zdażyłem klinkąć i nic się nie stało, w porównaniu do poprzednich av to ten dość szybko wykrywa zagrożenie
Kasperskiego odradzam, niestety u mnie sie nie sprawdził... poza tym kazdy mowi o tej aferze ze szpiegostwem, pewnie taka łatka u nich długo zostanie. jakies inne polecacie? nie chce oczywiscie byle czego.
Comodo z tego co kojarzę nie jest zbyt popularny, my na wszystich komputerach mamy g datę, zresztą na telefonach też. Można sobie ściągnąć darmową wersję na 30 dni i wypróbować. Trzeba też śledzić na bieżąco co się dzieje, bo często pojawiają się nowe wirusy, na fb w kólko jakieś łańcuszki krążą i linki, dobry antywirus to zablokuje
jarek7, robisz aktualizacje i przed nowymi wirusami jesteś zabezpieczony. Przejrzyj sobie stronkę, klikajbezpiecznie.pl Jak masz kilka urządzeń, to lepiej domowników uczulić, na zagrożenia, jakie moga się pojawić. Bo czasem to niestety nasza wina i brak wyobraźni powoduje problem, a wtedy nawet najlepszy antywirus może nie pomóc.