Jeżeli patrzeć na skuteczność antywirusów to polecam Ci Avirę lub AVG. Dodatkowo Avira zauważyłam, że nie nie obciąża mi bardzo systemu. Te antywirusy można pobrać tutaj [url=http://www.instalkipc.pl/]instalkipc.pl[/url], poczytaj sobie też o nich i dobierz w zależności od Twoich wymagań.
Szkoda się bawić darmowymi - zaoszczędzisz na zakupie a stracisz gdy coś ważnego CI zniknie z kompa. Lepiej zapłacić "parę złotych" i mieć spokojną głowę. Ściągnij sobie testową wersję G-data i sprawdzisz czy warto. Ja tak zrobiłam i zdecydowałam się na zakup i nie żałuję. U mnie nie zamula kompa, nawet nie odczuwam że mam antywir(a nie mam najnowszego kompa), wykrywalność też ma wysoką( zajrzyj do testów av test lub av comparatives)
G Datę można śmiało porównać do owczarka niemieckiego , solidny i dający bezpieczeństwo program antywirusowy . Używam go w domu i w firmie , spisuje się bez zarzutów a było już do tej pory kilka programów antywirusowych testowanych przeze mnie i bywało różnie .
Mam tego antywirusa , opinie w internecie ma bardzo dobre dlatego padła decyzja o zakupie . Obawy były duże , że stary PC-et nie da rady , jednak jest ok , działa i to bardzo sprawnie bez spowolnień przy aktualizacji .
widziałam, że własnie wypuścili nową wersję z tym czerwonym psem, ja mam tego antywirusa od jakiegoś czasu i na pewno będę kupowała nowe wersje bo jest niezawodny
Moim zdaniem nie ma skutecznych darmowych antywirusów. Obecnie testuję najnowszego G-Data(z Owczarkiem Niemieckim), pierwsze spostrzeżenia to nie mauli systemu i wykrył mi już kilka zainfekowanych plików gdy coś ściągałem albo podpinałem pendriva.