Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Kupno fanów na Facebooku

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Kupno fanów na Facebooku

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Jawny_30 20 paź 2011, 12:28
    Zastanawiam się nad stworzeniem profilu czy strony na Facebooku. Wiem, że ludzie zwracają uwagę na ilość "przyjaciół" na tym portalu. Im więcej tym lepiej. Nawet myślę, aby sobie takich "przyjaciół" kupił, bo to dość tanie jest. Tylko czy takie sztuczne pompowanie ma sens?
  • HTTP404 20 paź 2011, 14:59
    Na jakiś czas może i ma sens, zważywszy że tu faktycznie ilość odgrywa rolę. Co do jakości to jest to wątpliwe posunięcie. Lepiej mieć mniej, ale solidny fanclub niż zbieraninę przypadkowych osób.
  • DDR 20 paź 2011, 15:26
    250 fanów to koszt do 20 zł, czyli nie majątek. Jak się nie przesadzi z ilością znajomych to pomysł może być OK.
  • Gregori 20 paź 2011, 18:57
    Na początku nastąpi znaczący wzrost odwiedzin choćby promowanej strony. Tylko później wszystko wróci do normy.
    Inny kłopot z kupionymi fanami jest taki, że nie wie się którzy są prawdziwi, a którzy tylko mistyfikacją.
    Traci sie jednym słowem kontrolę nad swoim fanklubem. Ale kto może to komuś odpowiada, w końcu każdy sposób na
    zwrócenie uwagi jest dobry, no prawie każdy.
  • Crack 20 paź 2011, 19:38
    Tylko to zwykłe kombinowanie. Może po prostu zorganizować jakiś minikonkurs i zaoferować ludziom małe gadżety - płyty, program antywirusowy. To przyciągnie sympatyków na dłużej. Też to ma wadę, bo jak ludzie oczekują tylko nagród, to ich intencje są oczywiste i takie konkursy należy co jakiś czas powtarzać.
  • C_ZAK 20 paź 2011, 20:08
    Fan to nic innego jak towar. jest popyt i jest podaż. Co więcej z prawnego punktu widzenia nic nie stoi na przeszkodzie tego typu transakcjom, wszak nie handluje się ludzi tylko ich avatarami. Dane osobowe sami dostarczają, a my nie jesteśmy administratorem danych.
    Tylko duże i co tu ukrywać zamożne firmy nigdy nie kupiłyby fanów. Wyobraża sobie ktoś, aby taki Apple kupił sobie choć 1 fana - nie musi, to produkt przyciąga klienta.
  • Jawny_30 20 paź 2011, 23:51
    Tylko jak ci co sprzedają oferują tych fanów. Ktoś musi kliknąć lubię to czy coś w tym stylu. 10 takich klik to ja mogę sam zrobić, ale nie 250 czy 1000. facebook czasem wymaga weryfikacji konta i prosi o podanie numeru telefonu. To zabezpieczenie przed spamem. Ale ile można mieć numerów telefonów?
  • Enterowiec 21 paź 2011, 7:18
    No raczej prosto, mój znajomy jest znajomym mojego znajomego. Tak tworzy się siec połączeń.
    Często co co oferują fanboyów sami mają po kilkadziesiąt lub kilkaset profili. Nieraz to cała grupa ludzi mieszkająca w różnych miastach, którzy tworzą taki biznes ofertowy.
  • CezarIII 21 paź 2011, 9:52
    Fan fanowi nie równy.

Jeśli ktoś liczy na zwiększenie sprzedaży to może się rozczarować. Może i szybko mu przybędzie 1000 fanów, ale będą to wydmuszki. Nic nie warte twarze, które nawet nie wiedzą co się dzieje.
    Koszt kampanii marketingowej na FB to min 2000 zł.
    Z resztą sami policzcie, jedno kliknięcie to ok. 1 zł plus przygotowanie innych rozwiązań.
    A tu ktoś za 20 zł oferuje awatary.
  • Gonz0 21 paź 2011, 12:07
    Można kupić fanów dla picu, aby pognębić konkurencję. Nie ma nic gorszego jak to, kiedy nic się nie dzieje.
    Tobie codziennie przybywa po 3-4 fanów, a u konkurencji stoi w miejscu. To nic że fikcja. Wkońcu konkurent też nie wytrzyma tego nagłego zainteresowania się naszą działalnością i po nocach nie będzie spał.
1 2 z 2  
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum