Favore.plForumO rozrywce, imprezach i sztuce

Wesele z poprawinami czy bez?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Wesele z poprawinami czy bez?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • pacjentka 16 cze 2011, 10:14
    Fajnie tak spotkać się po weselu, powspominac na świeżo i pogadać, a nie tak od razu wracać do szarej rzeczwystosciuśmiech
  • KoKoszka 16 cze 2011, 14:01
    I to w dodatku na kacuwielki uśmiech
  • aga007 16 cze 2011, 16:27
    Lilijka napisał:Czy teraz popularne jest organizowanie wesela dwudniowego? Czy poprawiny to już przestarzała tradycja? Nie za bardzo mamy ochote na ten drugi dzień, ja sama nigdy nie lubiłam chodzić na poprawiny, bo po hucznym weselu i zabawie do rana wolałam raczej sie wyspać w niedzielę... mam dylemat a tu trzeba podejmować decyzję a Wy jakie macie zdanie na ten temat?
    Nie rozumiem jeżeli jesteście przeciwko to skąd dylemat?
  • Lilijka 16 cze 2011, 19:19
    No wiesz, my uważamy to za zbędne, ale rodzice wręcz przeciwnieskrzywienie Dla nich to nie wypada, więc mamy mały konflikt. Nie wiem czy lepiej postawić na swoim i narażać się na ich fochy czy odpuścić... nie potrzebuję teraz konfliktów. Ale z drugiej storny coś się we mnie buntuje, w końcu to nasz ślub i wesele.
  • caipirinha 16 cze 2011, 20:08
    No jasne, że Wasze. Ciężko wszystkim dogodzić, ale spróbujcie ich przekonać, że dzisiaj to już nie jest jakiś wymóg, kto chce robi poprawiny, kto nie chce albo go nie stac nie robi i nie ma w tym żadnego obciachu. Ostatecznie chyba większość nie robi... tak mi sie wydaje.
  • AntyMaterialistka 17 cze 2011, 0:06
    Byłam w ostatnich czterach latach na 6 weselach i tylko jedno było z poprawinami. Zdecydowanie to przestarzała praktyka.
  • Tomatofan 17 cze 2011, 1:33
    No tak to jest jak rodzice sponsorują imprezę... to mają dużo do powiedzeniauśmiech
  • Lilijka 17 cze 2011, 7:36
    To nie jest tak, że sponsorują, ale oczywiscie nam pomagają... zresztą nie o to chodzi. Akurat moja mama nawet gdyby złotówki nie dokładała to i tak by miła najwiecej do powiedzeniaskrzywienie nie chodzi o pieniądze, ale nie chcemy żeby wyszło na ich, bo twierdzą, że koniecznie powinny być poprawiny, inaczej nie wypada.
  • wee3 17 cze 2011, 9:06
    Bzdura. Dzisiaj ludzie robią takie oryginalne wesela, że mówienie o tym co wypada a co nie jest trochę smieszne. Pewnie nasze babcie czy nawet mamy nie wyobrażały sobie, że można iść w mini do ślubu albo zrobić na weselu szwedzki bufet i puścić muze z płyty, a dzisiaj ludzie tak robią i jakoś żyją. Ja uważam, że w kwestii mojego wesela powinnam mieć najwięcej do powiedzenia i tyle.
  • caipirinha 17 cze 2011, 11:27
    wee3 napisał:Bzdura. Dzisiaj ludzie robią takie oryginalne wesela, że mówienie o tym co wypada a co nie jest trochę smieszne. Pewnie nasze babcie czy nawet mamy nie wyobrażały sobie, że można iść w mini do ślubu albo zrobić na weselu szwedzki bufet i puścić muze z płyty, a dzisiaj ludzie tak robią i jakoś żyją. Ja uważam, że w kwestii mojego wesela powinnam mieć najwięcej do powiedzenia i tyle.
    No i chyba pan młody też ma tu coś do powiedzenia?przymrużenie oka
O rozrywce, imprezach i sztuce - dyskusje na forum