Favore.plForumO rozrywce, imprezach i sztuce

Wesele z poprawinami czy bez?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Wesele z poprawinami czy bez?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • wee3 17 cze 2011, 12:18
    ee, no może coś dodać, ale niekoniecznieprzymrużenie oka Mój się na szczęście za bardzo nie udzielał. a raczej zgadzał ze mną we wszystkimuśmiech
  • PannaDziewanna 17 cze 2011, 14:21
    Jak nie chcecie to nie ma sensu robić. Chociaż wiem jak to jest walczyć z rodzicami, którzy maja własne zdanie i uparcie próbują je forsować. Ale ja bym delikatnie postawiła na swoim.
  • Solniczka84 17 cze 2011, 18:05
    A może wybrnąć z tego organizując sobie podróż poślubną zaraz po weselu?przymrużenie oka Wtedy już Was nic nie obchodzi, jak rodzice i ciotki mają ochote się spotkać to prosze bardzo, zawsze jakiś obiad można zrobić albo ciasto i kawa, nie wiem. Może to jest sposób żeby wszyscy byli zadowoleniuśmiech
  • Filiposlaw 17 cze 2011, 20:29
    U nas chodziło o pieniądze, bo ie chcieliśmy brać kredytu na wesele. Uważam, żeby robić takie wesele na jakie nas stać. A w ramach poprawin można zrobic grilla w ogródku, jak ktoś oczywiście go maprzymrużenie oka
  • Tessa56 17 cze 2011, 22:03
    Jak ktoś robi wesele to powinien liczyć się z kosztami, a jeśli chce zaoszczędzić to niech nie robi wesela. Może dla młodych ludzi już tradycja poprawin nie jest taka wazna, ale na ogół zaprasza się też ludzi starszych, rodziców, wujków, dziadków itp i dla nich wesele kończy się po poprawinach. Jak ktoś tego nie chce wziąć pod uwagę to tak jakby nie liczył się ze swoimi gośćmi, wiec możnaby zapytać po co w ogóle ich zaprasza?
  • AntyMaterialistka 17 cze 2011, 22:58
    Bez przesady, czasy się zmieniają i nie muszą wszyscy wiernie hołdować tradycji, kiedyś sie mówiło, że jak nikt w gębę nie dostał to wesele nieudane i co, tego też się trzeba trzymać? Prosze Was...
  • D3niCle0 18 cze 2011, 1:29
    U mnie nie było mowy o weselu bez poprawin, w mojej rodzinie (w moich stronach?) to normalka, a następnego dnia też jest super zabawa, bo ciocie mogą sobie pogadać (zwłaszcza ci co się widzą tylko przy okazji takich uroczystości, jak się wsyszcy zjadą) a młodzi jak się rozkręcą to znów szaleją na parkiecie prawie do ranaprzymrużenie oka
  • nouv88 18 cze 2011, 8:39
    Przecież ludzie pracują, na ogół wesele jest w sobotę, więc kto będzie balował na poprawinach jak w pon do roboty? Trzeba dojść do siebie, odpocząć. U mnie to tylko obiad dla bliskich w sumie siedziało się do późna, ale na kolejne tańce to by już nikt nie miał siły.
  • Grantorino 18 cze 2011, 9:43
    Jak rodzice sponsorują imprezę to są poprawiny, a jak młodzi sami organizują wesele to ich nie stać na drugą imprezę, takie sa moje obserwacje.
  • Jolanda2011 4 lip 2011, 11:34
    D3niCle0 napisał:My nie robiliśmy poprawin ze względu na koszty. Zresztą dla mnie to raczej niefajna impreza, bo ludzie niewysapni, snuja sie po kątach takie niedobitki... mam wrażenie, że to głównie dla starych ciotek, które musza oplotkować całe wesele i wszystkich gosciprzymrużenie oka
    Hahah dobre, rozbawiłaś mnie tym postem uśmiech To prawda, w dzisiejszych czasach raczej dość rzadko słyszy się o poprawinach, wszystko zależy od budżetu, którym dysponujemy. Poza tym, nie wiem czy po ostrej imprezie weselnej ktoś jeszcze będzie miał siły na kolejną w niedzielę wielki uśmiech Chyba tylko w przypadku młodych ludzi byłoby to możliwe. Moja koleżanka ma 24 lata i na pewno będzie robić poprawiny wielki uśmiech
O rozrywce, imprezach i sztuce - dyskusje na forum