Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak rozpoznać czy moje dziecko bierze dopalacze?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak rozpoznać czy moje dziecko bierze dopalacze?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • judi1988 27 paź 2010, 14:49
    A rozmowa niestety nic nie da , jeżeli dziecko bierze , bo to jest cool i inni też lub po prostu się uzależnił nie ma mowy o jakiejkolwiek rozmowie dziecko będzie sie bronic żeby tego tematu nie poruszać ,najlepiej zrobić test i upewnić sie i lepiej bez powodu nie oskarżać dziecka , jeżeli bedzie Pani przekonana to lepszym rozwiązaniem będzie psycholog , niestety rodzice nie rozumieją problemów młodzieży , wiec warto żeby dziecko porozmawiało z kimś kto wie jak zadawać pytania .Piszę z własnego doswiadczenia pozdrawiam
  • konto_usuniete_198114 27 paź 2010, 15:25     (ostatnio zmieniony przez autora 27 paź 2010, 15:26, w całości zmieniany 1 raz)
    psycholog to rozwiazanie najgorsze z mozliwych .... sama mysl mlodziaka o pujsciu do psycho.... nastawia go negatywnie i nieswiadomie zamyka go na zawartosc wizyty...
    pozatym dlaczego to ktos inny ma rozmawiac z dzieckiem niz rodzice, wtedy ow dziecko widzi brak jakiegokolwiek radzenia sobie z nim i wykorzystuje to na wlasne potrzeby....
    najprostrzy test to test swiatla ... reakcja zrenic odrazu mowi co i jak ... jednak niektorzy sprytniejsi po zastosowaniu narkotykow stosuja krople do oczu pwodujace normalne zachowywanie sie zrenic ..
    temat dlugi jak rzeka i uwarunkowany czlowiekiem ... gdyz u kazdego dzieciaka dziala to inaczej .. i dlatego zaden psycholog nie pomoze bo zazwyczaj zamkniety jest na to co ma zakodowane z behawioryzmu psychologicznego ...
    Najprostrzy sposob na swiecie > zapytac wprost > czy bierzesz dopalacze lub inne uzywki ...
    zazwyczaj ucieczka oczu (przy odpowiedzi) w lewo sugeruje klamstwo, wystarczy opserwowac zachowanie dziecka ... kazdy rodzic widzi na codzien swoje dziecko wiec wie jak sie zachowuje w roznych sytuacjach i wie co jest ..
  • cielasadrian 28 paź 2010, 9:00
    Witam.
    Nie wiem czy ktoś może o tym wspomniał i czy będzie to tak samo jak z typowymi narkotykami jak np. heroina,amfetamina itp. ,ale najprostszym sposobem na to aby sprawdzić czy dziecko bierze jest sprawdzenie reakcji oczu na światło.
    Stań z dzieckiem w jasnym pomieszczeniu (kiedy zaobserwujesz że Twoje dziecko zachowuje się dziwnie) powiedz aby zamknęło oczy, przytrzymało je zamknięte przez chwile i szeroko otworzyło. Prawidłowa reakcja powinna wyglądać w ten sposób że żrenica powinna pierwsze się zwężyć a następnie rozszerzać(tak zwana reakcja zwrotna).
    Obserwuj dokładnie gdyż bardzo podobnie wygląda nieprawidłowa reakcja z tą tylko różnica że żrenica tylko się rozszerza.
    Podobnie też wygląda reakcja pulsująca z tą różnica ,że w tym przypadku żrenica raz rośnie,a raz maleje(występuje zazwyczaj po zażyciu leków psychoaktywnych).
    Jest to chyba najbardziej sprawdzona i skuteczna metoda.
    Sam brałem narkotyki przez kilkanaście lat, jakiś czas temu skończyłem leczenie w ośrodku Monar-u i dobrze wiem jak to wszystko wygląda.
    Postaraj się nie reagować nerwowo jeśli coś bedzie nie tak. Porozmawiaj z dzieckiem spokojnie,jak kumpel z kumplem,koleżanka z koleżanką o szkodliwości tych środków. Spróbuj dotrzeć do korzeni,czyli co stało się powodem tego że Twoje dziecko sięgnęło po środki psychoaktywne.
    Jeśli to nie przyniesie żadnych rezultatów ,udaj się z nim do poradni Monar-u lub innej tego typu placówki. Tam napewno nikt nie odmówi Ci pomocy,znajdziesz wykwalifikowaną kadre która wskarze dalszą droge.
    Pozdrawiam Adx
  • hanka100 5 lis 2010, 10:35     (ostatnio zmieniony przez autora 5 lis 2010, 10:36, w całości zmieniany 1 raz)
    Aby wykryć obecność narkotyków we krwi możesz też zrobić test narkotykowy. W aptekach sprzedają np. Oraline, robi się test ze śliny, niepotrzebne są specjalistyczne badania z krwi, które sa bardzo drogie.
    Wtedy będziesz juz miała pewność, że dziecko coś bierze, czy moze ma jakies inne problemy
  • marga111 8 lis 2010, 13:18
    Czy istnieją jakieś testy na obecność dopalaczy we krwi,moczu czy ślinie?
  • hanka100 10 gru 2010, 9:32
    hanka100 napisał:Aby wykryć obecność narkotyków we krwi możesz też zrobić test narkotykowy. W aptekach sprzedają np. Oraline, robi się test ze śliny, niepotrzebne są specjalistyczne badania z krwi, które sa bardzo drogie.
    Wtedy będziesz juz miała pewność, że dziecko coś bierze, czy moze ma jakies inne problemy
    http://cislog.istore.pl/pl/oraline-iv-test-narkotykowy-ze-sliny.html , ten test powienien wykryć dopalacze w ślinie
  • klarisakli 23 maj 2012, 13:27
    Organizuję właśnie program dla rodziców i ich dzieci, którzy podejrzewają swoje pociechy o korzystanie ze środków odurzających. Jeżeli macie podejrzenia i chcielibyście przebadać swoje dzieci, to zapraszam na rozmowę. W ramach naszego materiału oferujemy profesjonalny test sprawdzający - może rozwieje państwa wątpliwości i pomoże w walce o dalsze zdrowie.
  • Marta30S 23 lis 2012, 15:54
    Tak sobie myślę,
    że gdyby (odpukać) moje dziecko się odurzało tym dziadostwem, to chyba próbowałabym go posłać do psychologa (oczywiście nic mu nie mówiąc o tym, ze to psycholog). Wydaje mi się, że tacy lekarze wiedzą więcej o rozpoznawaniu anomalii w zachowaniu dziecka, niż rodzic, który często zdążył sie już do nich przyzwyczaić itp.
    Przez internetowy ranking psychologów (zostawiam przykład) na pewno dałoby się znaleźć kogoś, kto zna się na takich dopalaczo-podobnych kwestiach...
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum