Jeszcze tak a propos masci, to ten cepan jest własciwie polskim odpowiednikiem contratubexu tylko jest kilka razy tańszy i jest w formie tłustej masci, co lepiej pozwala blizny masować niż wodnistym żelem,od którego skora się bardziej napina.
Z tego co piszecie (dzięki za wszystkie odpowiedzi!) to chyba nie mam co liczyć na to, że sama sie z ta blizną uporam. Umówię się do chirurga i spytam o te dermabrazje, ale jakby ktoś miał taki zabieg (laserowo) to bedę wdzięczna za opinie o tym. Z tego co wiem to dość duży wydatek...
No ale takie zabiegi sa skuteczne chyba tylko w przypadku blizn płytkich, bo pooperacyjne mają to do siebie, że cała tkanka w tym miejscu jest inna, twarda i nieelastyczna więc zabiegi kosmetyczne raczj tego nie usuną...
Ja nie mam tego problemu z bliznami chociaż może jakieś drobne rozstępy są . Regularnie stosuje olejek nawilżająco - ujędrniający, który efektywnie zwalcza wszelkie niedoskonałości skóry. Możecie go spróbować, polecam.
Na usunięcie blizn polecam Instytut DermaMed we Wrocławiu. Pracują tam sami specjaliści i zawsze służą pomocą co do sposobu usunięcia. Po mojej bliźnie nie ma śladu
w centrum laseroterapii Elite w Warszawie wykonują tego typu zabiegi laserem FRAXEL teraz jest na niego 20% zniżki, polecam, bo to w pełni profesjonalne miejsce, miałam tam już kilka zabiegów i zawsze byłam zadowolona.
A ogólnie to blizny usuwa sie chirurgicznie przez dział chirurgii plastycznej, tak?
Chodzi mi o to, czy jeśli szukam lekarza który "to" zrobi, to powinienem w dziale [url=http://www.znanylekarz.pl/chirurgia]chirurgia[/url] (przykład) czy chirurgia plastyka?
Ja troche mało kumaty jestem w tych zdrowotno - medycznych sprawach.
?