-
Niestety dużo osób próbuje przeczekać problem moczenia nocnego i radzi sobie właśnie stosując u dzieci podkłady na łóżko czy pieluchy. Ale to tylko środki żeby poprawić komfort natomiast one nie leczą. Wejdźcie na stronę Suchego Poranku i zobaczcie jakie mogą być przyczyny i jak leczyć moczenie nocne u dzieci. Samo czasowe poradzenie sobie z problemem mokrego łóżka to nie wszystko.
-
-
Powyżej 5 roku życiu, to już nie bardzo jest czas na przeczekanie tylko trzeba działać. Na początek wizyta u lekarza, badania, a potem ewentualnie mozna spróbować z alarmem wybudzeniowym po wykluczeniu poważniejszych przyczyn moczenia.
-
To prawda przyczyn może być masa, mój młodszy brat miał ze stresu np. ale takie nakładki czy podkłady z Teny tez ułatwiają życie.
-
Nie, nie powinno się czekać bo to może być poważny problem, ale na pewno lepiej też się zabezpieczać takimi podkładami.
-
Ja polecam środki higieniczne z Tena, a są takie pokrowce na materace chronią pościel i nie ma problemu w nocy
-
-
Ale to rozwiązanie doraźne, bardziej wsparcie i nie rozwiązuje problemu moczenia. Moim zdaniem przede wszystkim lekarz i korzystanie z porad, które są na suchym poranku, bo tam jest komplet informacji od a do z.
-
Wiadomo lekarz to podstawa, czasem to stres, czasem problemy zdrowotne, trzeba szybko działać, ale fakt faktem podkłady z Teny ratują łóżka.
-
A te podkłady można zamówić online, np. na doz?
-
jak pomóc dziecku które się czasami moczy w nocy? Nie bardzo chce o tym rozmawiać, próbuję namówić na wizytę u lekarza
-
Ja zamawiałam podkłady na stronie doz.