Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Przetłuszczające się włosy, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Przetłuszczające się włosy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Bancroft 28 sie 2010, 18:28
    Cytryna ma kwaśne ph, więc świetnie tonizuje, zamyka gruczoły łojowe i dodatkowo odzywia skórę głowy. Zresztą ja ja stosuję również do twarzyuśmiech Bardzo ładnie rozjaśnia cerę.
  • PannaDziewanna 28 sie 2010, 20:30
    Zazdroszczę osobom, ktore myją włosy co trzy dni! Ja to robię codziennie, a i tak ostatnio nawet pod koniec dnia są jakieś przetłuszczone, bez połyskusmutny Już sama nie wiem co z nimi robić. Może to wina odżywki? Używam Gliss Kur do splukiwania.
  • Gaik 28 sie 2010, 23:55
    Może tak byc, że masz za ciężką odżywkę i włosy są "przekarmione". Ale jest lato, jeśli eksponujesz włosy na działanie słońca i np za mało pijesz to może to jest przyczyna - Twoje włosy, a raczej skóra glowy, bronią się przed utratą wilgoci. Ja tak mialam z cerą kiedyś. Twarz mi świeciła, więc ją wysuszałam i było jeszcze gorzej, a wystarczyło pić więcej wody i wszystko wróciło do normyuśmiech
  • Lilijka 29 sie 2010, 7:41
    Też słyszałam, że pomaga takie przetłuszczenie włosów przez kilka dni, ale się sama chyba nigdy nie zdobedę na to, bo co dzien gdzieś idę między ludzi i chyba umarłabym ze wstydu jakbym się miała z takimi strąkami pokazać...
  • Beetlejuice85 29 sie 2010, 10:17
    Ten sposób absolutnie nie działa, próbowałem skrzywienie
  • Labradorka 29 sie 2010, 14:10
    Większość szamponów, ktore teraz są w sklepach zawiera silikon. Odzywki też. Dzięki niemu włosy są "śliskie", latwo się rozczesują, sa milsze w dotyku. Ale do czasu, po dłuższym używaniu sa obciążone i matowe. Wtedy trzeba zastosować szampon oczyszczający, który usunie silikon. Można wybrac najzwyklejszy szampon ziołowy polskiej firmy, który go nie zawiera, ale wysusza włosy albo zainwestować w droższy, polecany jako oczyszczający.
    A moja fryzjerka poradziła mi dawno temu, żebym nie ufała szamponom, które bardzo się pienią. Podobno im mniej piany tym lepiej oczyszcza włosy!
  • birata 29 sie 2010, 15:33
    A ja uzywam szamponu dla dzieci, najlepiej Johnsona. Jest bardzo delikatny i służy moim włosom najlepiejuśmiech
  • Paniusia 29 sie 2010, 18:47
    Ja zawsze pod koniec spłukiwania włosów schładzam strumien wody, włosy nie tylko mniej się przetłuszczają, ale też ładnie błyszczą! I suszarkę też mam zawsze włączoną na letni nawiew, gorącego prawie nie używam.
  • nafnafff 29 sie 2010, 21:48
    Ja mam spraawdzony przepis na fantastyczną płukankę do włosów, moja ciocia mi taką zrobiła i włosy przestały się przetłuszczać, w dodatku lepiej się układająuśmiech Trzeba zrobić napar z szałwii i lawendy( można też dodac nagietka, ale jak nie mam to nie daję), po łyżce ziół zaparzam przez ok 20 min. Do przestudzonego naparu dodaję łyżeczkę octu ziołowego i płuczę tym włosy po umyciu.
    Sekret tkwi chyba głównie w szałwii, która wiem że dziala ściągająco. W kazdym razie działa cudownieuśmiech
  • Beetlejuice85 29 sie 2010, 23:54
    Ja o tej szałwii też słyszałem. Chyba wypróbuję, bo to brzmi przekonująco. A musi być ten ocet? Czyli mam po prostu polać tym włosy jak je umyję tak?
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum