jimmka napisał:"Jakiś czas" - to znaczy jaki? Ile trwa takie wybielanie - chodzi mi o czas całkowity, i o to, jak długo dziennie trzeba z tym żelem chodzić?lulka21 napisał:Znajoma ostatnio używała jakiegoś preparatu wybielającego - coś w stylu żelu i gumową szczękę, po 2 tygodniach wybielania zęby na prawdę były bialutkie ale jak ma się to do szkliwa itp. to nie mam pojęcia.To tak właśnie działa wybielanie nakładkowe, moja koleżanka wybielała tak żelem iBright i szkliwo pozostało nietknięte, nie zniszczyło się w ogóle, bo jak się przez jakiś czas wybiela zęby, to szkliwo się nie niszczy, gorzej jak w gabinecie się wybiela - bo oni to robią szybko i czytałam, że bardziej inwazyjnie.
jimmka napisał:Moja kumpela wybielała około tygodnia, a dziennie chyba z godzinkę nosiła ten iBright na zębach, więc tak to wygląda mniej więcej - tydzień po godzince dziennie.Ale każdy środek czy nakładkowy sposób wybielania zębów w takich dawkach czasowych się stosuje, czy ten konkretny środek?
jimmka napisał:Nie no, każdy środek chyba stosuje się inaczej, zresztą trzeba byłoby poczytać ulotki konkretnych preparatów, ja wiem tylko tyle o iBright, ile kumpela mi mówi, o innych specyfikach ciężko mi coś powiedzieć.Pewnie że inaczej, to zależy od konkretnej metody wybielania zębów - czy stosuje się ją dłużej czy krócej, czy efekty są natychmiastowe czy trzeba dłużej czekać, ale dzięki za info.