Favore.plForumPozostałe tematy

Jak odzwyczaić się od słodyczy?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak odzwyczaić się od słodyczy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy  1 2 3 4 5 6 7 z 7  
  • KoKoszka 29 sty 2011, 1:56
    Dokładnie. Jedząc tyle słodyczy nakręcasz swój organizm żeby doamgał się ich jeszcze więcej! Spróbuj ograniczyć na jakiś czas cukier w jedzeniu w ogóle (w herbacie czy kawie), a wszystko sie unormuje, jeśli jesteś zdrowa.
  • Szachrajka 29 sty 2011, 9:08
    Miałam ten sam problem, pomogły mi takie rzeczy jak tu inni piszą. Przestałam kupować te przesłodzone desery, zaczęłam je sobie robić sama i powoli się odzwyczajałam. Nie jest tak trudno wyjść z tego zaklętego kregu jakby się wydawałoprzymrużenie oka Trzeba tylko świadomie przyjrzeć się temu co jemy.
  • Aubiergine 29 sty 2011, 9:28
    No tak ,to jeden z typowych problemów z odżywianiem u współczesnych ludzi. Bo w sklepie kiedy jesteś głodna kupujesz więcej, a ciastka i batoniki kusza, tym bardziej, że często nie ma czasu na normalny obiad, a takim batonem zapchcasz się jakoś i cześć!
  • MemoNemo 29 sty 2011, 10:33
    To mnie też dotyczy i to dokładnie jest tak jak to opisujesz. Wychodze z pracy na obiad, ale nie myslę o obiedzie tylko o pracy! więc często kończy się tak, że kupuję w biegu jakąś drożdżówke lub batona i w biegu to pochłaniam. chyba musze coś z tym zrobićuśmiech
  • casia1980 29 sty 2011, 11:11
    U mnie podobnie, więc chociaż sporo ćwiczę to moje wysiłki idą na marne:/
  • nouv88 29 sty 2011, 12:58
    Ja pije rano, przed obiadem i wieczorem 2 łyżki octu jablkowego rozpuszczone w pół szklanki wody. To hamuje apetyt ogólnie. A jak mnie najdzie na słodkie to biorę raczej owocowy jogurt albo kisiel słodka chwila, to ma na pewno mniej kalorii niż czekolada, chociaż czasem dwie kostki czekolady nie zaszkodzą, a wręcz są zdrowe, bo mają magnezuśmiech
  • 30m1n1k4 29 sty 2011, 15:07
    Miałam kiedyś taki problem i wiem, że to dosłownie wyglada jak uzależnienie, też pochłaniałam ogromne ilości słodyczy, aż w końcu ktos mnie postraszył, że jak tak dalej pójdzie to nabawię się cukrzycy. Postanowiła mz tym skończyć, ale nie było łatwo! Najpierw sobie obiecywałam dziesiątki razy, że od jutra, od jutra, aż w końcu dotarło do mnie, że jak nie zacznę od teraz to nic z tego nie bedzie. Wyrzuciłam wszystkie słodycze z domu i przez jakis czas to byłam wręcz nerwowa i płaczliwa! Wszystko mnie wkurzało, tak marzyłam o batoniku, który ukoi moje nerwyuśmiech Wtedy nie wiedziałam, że to błędne koło. Teraz mam świadomość jak działa trzustka, że się oszukiwałam. ale zawzięłam się, po jakimś czasie przestało mi brakowac słodyczy. Teraz jadam domowe ciasto jak mam okazję, suszone owoce, ale nie kupuję tych beznaziejnych batonów, przecukroznychi sztucznych. Pomyśl jakie to bezwartościowe zapychacze. Dasz radę tylko trzeba trochę zmienić sposób myślenia. Powodzenia i pozdrówki!
  • Iolla007 29 sty 2011, 16:10
    Dzięki za pomoc. Po Twoim opisie widzę, że mnie rozumieszuśmiech A tak w ogóle to wiecie co? Trochę mi lżej, że nie tylko ja mam taki problem. Bo też jak mnie tak dopada i nie mam nic słodkeigo albo próbuje sobie odmówić to boli mnie brzuch, nerwowa się robie. Ale postanowiłam z tym walczyć.
  • Manolito 29 sty 2011, 17:29
    Polecam chrom. Zmniejsza apetyt na słodkie. Mozna niedrogo kupić takie tabletki w aptece.
  • Iolla007 29 sty 2011, 19:19
    Na mnie nie działasmutny
Pozostałe tematy - dyskusje na forum