Favore.plForumPozostałe tematy

Jak wybrać dobry materac, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wybrać dobry materac

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy  1 2 3 4 5 z 5  
  • caipirinha 6 lis 2010, 12:09
    No tak tylko ja kto własciwie ocenić, czy nie jest zbyt miękki albo zbyt twardy...?
  • Grantorino 6 lis 2010, 14:06
    Bardzo prostouśmiech Trzeba się położyć i włożyć dłonie pod pupę. Jak można je z łatwością przesunąć albo czujesz ucisk w ramionach czy biodrach to jest za twardy. A jak ciężko się na nim obrócić na drugi bok, to jest za miękkiuśmiech
    MAterac musi dawać solidne podparcie dla kręgosłupa, który w trakcie lezenia ma być odciążony. Jak się zapadasz to kręgosłup nie odpoczywa. A jak jest za twardo to krew nie krąży dobrze w miejscy gdzie np opierasz ciężką część ciała i w związku z tym ciągle szukasz lepszej pozycji, a wzwiązku z tym to się nie wyśpiszprzymrużenie oka
  • caipirinha 6 lis 2010, 16:39
    Ok dzięki za porady. Jakoś sobie tylko nie moge wyobrazic, że się w sklepie tak wyleguje na tym łóżku...chyba bym sie wstydziłauśmiech
  • Grantorino 6 lis 2010, 20:26
    To idź rano, jak nie ma ludzi. I zapomnij o kupowaniu metraca bez wypróbowania! To bez sensu. Trzeba koniecznie sie położyć i dokładnie sprawdzić, czy Twoje łóżko na najbliższe lata będzie wygodne.
  • Stinaa 6 lis 2010, 23:19
    Nie no ja też sobie nie wyobrażam żeby kupić materac bez wypróbowania. Inna rzecz, że ciężko przez parę chwil stwierdzić czy to na pewno sie sprawdzi na tak długi czas. Warto też posluchać czyichś opinii (niekoniecznie sprzedawców)
  • nouv88 7 lis 2010, 1:31
    Dlatego też chciałam zasięgnąć opinii szanownych forumowiczówprzymrużenie oka A spotkaliscie sie z czymś takim jak strefy twardości?
  • Grantorino 7 lis 2010, 8:02
    To polega na zróżnicowaniu twardości materaca w zależności od tego jaką część ciała w dany miejscu układamyuśmiech Np więcej sprężyn=lepsze wzmocienie pod biodrami, gdzie nacisk jest największy. Im więcej stref (z tego co się orientuję może być max 7) tym lepiej, bo się lepiej dopasowuje do anatomii użytkownika.
  • nouv88 7 lis 2010, 10:42
    Więcej sprężyn, czyli lateksowe tego nie mająskrzywienie Szkoda, bo się skłaniałam ku lateksowemu, ze względu na alergię, ale wygoda też ważna... i co tu wybrać:/
  • Barbra67 7 lis 2010, 13:27
    Możesz mieć i to i to, bo kateksowe też mają strefy twardości. W tym lateksie są różne otwory, więc przez różna ich wielkość i gęstość można regulować jakość podparcia.
  • caipirinha 7 lis 2010, 15:25
    Uff, widzę, że to nie jest prosta sprawa wybór dobrego materacauśmiech Ale materac ważna sprawa...
Pozostałe tematy - dyskusje na forum