Ogryzka napisał:O widzisz to może pojade do sklepu go obejrzeć, a czy on ma jakąś podświetlaną szczotkę?Guziczka napisał:A czy ten Pure Q9 jest głośny? szukam czegoś w miarę cichego, żeby posprzątać jak dzieci śpią.Pure Q9 jest cichy, zwrotny i dość lekki. Ładowanie wystarcza na długo. Więc wydaje mi się, że bez problemu nawet jak dzieciaki śpią bez problemu posprzątasz sobie całe mieszkanie. Radzi sobie na jednym ładowaniu z dużymi powierzchniami, ale bez problemu też posprząta obicia kanap czy foteli.
Guziczka napisał:Ogryzka napisał:Tak ma obrotową szczotkę z podświetleniem. To dość wygodne przy sprzątaniu pod meblami i pod łózkami. Chociaż czasem pod łóżkiem dzieciaków to wolałabym nie widzieć co sprzątamGuziczka napisał:A czy ten Pure Q9 jest głośny? szukam czegoś w miarę cichego, żeby posprzątać jak dzieci śpią.Pure Q9 jest cichy, zwrotny i dość lekki. Ładowanie wystarcza na długo. Więc wydaje mi się, że bez problemu nawet jak dzieciaki śpią bez problemu posprzątasz sobie całe mieszkanie. Radzi sobie na jednym ładowaniu z dużymi powierzchniami, ale bez problemu też posprząta obicia kanap czy foteli.
Hana21 napisał:Ja za to używam D8, ponieważ zależało mi na cichym urządzeniu. Ponad to mam w domu alergików i ten odkurzacz jest niesamowity. Mega pomaga moim domownikom i jest mega cichy.D8 masz na myśli tego Electroluxa?
grzyb_h napisał:Z tej serii Pure D8.2 wszystkie modele są fajnie przemyślane. Nie wiem czy widziałaś ich opcję technologii SmartMode w odkurzaczu.No są bardzo nowoczesne. Ogólnie electrolux na sporo fajnych modeli. Kwestia tego na czym komu zależy w sprzęcie. Mnie zależało na opcji dla alergika, cichym i nowoczesnym sprzęcie. Dlatego wybrałam z serii Pure D8.2
Odkurzysz skutecznie zarówno podłogę, jak i dywany. Bez konieczności zmiany ustawień, bo szczotka zrobi to za Ciebie.
Meggi85 napisał:Patrzyłam ten Electrolux Pure D8.2 PD82-ALRG Silence który polecacie, niezły. Ma wysokiej jakości zmywalny filtr, który skutecznie pochłania kurz, roztocza, pyłki i alergeny. Mega opcja.A jak wygląda kwestia wymiany takiego filtra? Wiem, że w electrolux'ach chyba można dokupić i raz na jakiś czas wymienić żeby były wydajne cały czas.