olanowik napisał:Zamiast firanek możesz używać żaluzji okiennych, ale ja wole to i to. Mam nowoczesne wnętrze i dobrałam pod nie nowoczesne żaluzje. Bardzo dobrze się komponuje.
Uważam, że zasłony mogą nadać wnętrzu klimat i je ożywić, oczywiście nie każde, dlatego ważne jest wybranie odpowiednich. Aczkolwiek żaluzje i rolety również są dobrą opcją
[url=http://kasandra.com.pl/]Firanki Makarony[/url] ze sznurkami nadadzą świeżości każdemu wnętrzu czy będzie to salon, sypialnia czy kuchnia wszędzie będą wyglądać olśniewająco i nadawać blasku Twojemu domowi.
Firany makaronowe są w obecnym czasie bardzo modną dekoracją, produkty te cechują się szczególną łatwością w mocowaniu utrzymaniu, są bardzo wygodne ponieważ nie trzeba ich prasować, należy jednak zaznaczyć, że pranie tego typu firan wymaga odpowiedniego woreczka, który powinien znajdować się w opakowaniu.
Dobrą opcja są rolety rzymskie to rozwiązanie dla tych którzy swoje okna chcą przesłonić roletą, ale nie zamierzają równocześnie rezygnować z uroku fantazyjnie upiętej tkaniny i co więcej - oczekują połączenia funkcjonalności i dekoracyjności w jednym.
Według mnie firanki zawsze będą modne i nic tak nie udekoruję okna jak firanka z woalu. Wyobrażacie sobie rolety w salonie? Czy od tej firanki na dole będzie ładniej wyglądała jakakolwiek roleta? śmiem wątpić
Bardzo fajne linki. Zaczynając szyć stanik, trzeba wiedzieć jak wykroić go z tkaniny.Chodzi o to,ze szablonu nie można tak sobie położyć na tkaninę i wyciac. Kazda tkanina posiade wątek i osnowe.Watek to nitki biegnace poziomo, osnowa to nitki biegnace pionowo w tkaninie. Na kazdym szblonie jest zaznaczona nitka prosta (linia biegnaca przez srodek szablonu). Dobrze wykrojony szablon z tkaniny, to polowa sukcesu.Bo jesli bedzie wykrojony nieprawidlowo,stanik nie bedzie sie dobrze ukladal.
Co zamiast firanek...........? [url=http://]Rolety z zasłonami[/url] -nowoczesna dekoracja okna! Co kiedyś wydawało się niemożliwe, stało się możliwe dzięki coraz większej ofercie kolorów rolet.
Albo rolety, fajne są takie bambusowe, albo inne drewniane (tylko cena trochę odstrasza, ale jak dobrze poszukasz, to znajdziesz w rozsądne cenie). Mogą być też tzw. makarony - różnokolorowe.