Ja mam w oknach rolety (takie z materiału, montowane bezpośrednio na oknie) i już dawno zrezygnowałam z klasycznych firna, zamiast tego mam udrapowane kawałki tiulu. Wygląda to lekko i zwiewnie, roleta spełnia wymogi praktyczne, a tiul dekoracyjne
No właśnie, jeżeli masz karnisz, to można na nim przewinąć kawałek np.szyfonu tak z 50cm i z półtora szerokości okna (moga być i dwie szerokości, a nawet więcej, zależy jak chcesz to upiąć) i dekoracyjnie upiąć bez szycia.
No tak, ale w dzień rozumiem, że rolety podnosisz do góry? I wtedy niczym okna nie sa przesłonięte? Czegoś takiego bym nie zniosła, a mój mąż tym bardziej Czułabym się jak w Big Brother, brrr.
Jesteś pewna, że nie widać? Ja kiedyś rano stanęłam sobie z kubkiem kawy przy oknie i się gapiłam, naprzeciwko są okna sąsiadniego bloku, zbyt blisko nie wiem kto to projektował. No i przypadkiem zobaczyła jak sąsiad łazi po domu na golasa
Przystojny był chociaż? Ja na golasa po domu raczej nie chodzę, a zresztą jak ktoś mnie chce podglądac to jego problem, że zobaczy jak dłubie sobie w nosie
Ja bardzo lubie zaśłony, nadają wnętrzu przytulności, wcale nie musza to być ciężkie i przytłaczające tkaniny, a co do firan to można zastąpić je roletami rzymskimi, które wygladają bardziej stylowo