franusia napisał:Zalezy jeszcze jakie to wnętrza - zgodzę się , że nie do końca we wszystkich pasuja firany, a kiedyś to była "jazda obowiązkowa" Ale w rustykalnych czy historycznych aranzacjach to jak najbardziej. Poza tym dobrze dobrane zaslony świetnie podkreślą inne elementy, np kolorystyke scian lub meble. Sama jak widzę katalogi to mam od razu ochote sobie kupić zasłony Ale mam tylko w salonie...Zgadza się, że zaslony mogą pięknie eksponować inne rzeczy, ale z kolei źle dobrane wyglądają koszmarnie, bo jest to element, ktorego później nie sposób ukryć! Dlatego jak się nie czuje co pasuje a co nie to warto sobie odpuścić albo korzystać z usług fachowców.
birata napisał:Zgadza się, że zaslony mogą pięknie eksponować inne rzeczy, ale z kolei źle dobrane wyglądają koszmarnie, bo jest to element, ktorego później nie sposób ukryć!E, tam, nie sposób. Wrzucasz na dno szafy i przyda się na szkolne przedstawienie Moja mama mi kiedyś szyła płaszcz na jasełka z zasłony, a inna robiła za kurtynę