Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Ile kosztuje budowa domu?, strona 8

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Ile kosztuje budowa domu?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Glinka 25 wrz 2015, 17:06
    Budowa domu to ciężki kawałek chleba. Wszystkie pozwolenia, działka, materiały budowlane- to wymaga czasu i pieniędzy. U nas budową zajęła się ekipa budowlana, elektryką, a my zaprojektowaliśmy wnętrze. Na szczęście dom już stoi uśmiech
  • Spidi4 7 paź 2015, 13:21
    Budowa domu jest niestety bardzo droga. Nie brałes pod uwagę tego by zamiast stawianiu domu kupić mieszkanie? Bo wydaje mi się, ze dużo taniej by Cię to wyniosło.
  • 9 paź 2015, 10:07
    Ile by nie kosztowalo to zawsze i tak bedzie nam brakowalo... Niestety taka prawda chcesz wydac 300.000 wydasz 400.000 ... A mialbys 500.000 to i tyle bys wydal.
  • kulkaxx 28 paź 2015, 16:02
    Zgodzę się z tą wypowiedzią!
    Ostatnio mam w planach postawić taki magazyn za domem. Nie ukrywam, że takie wyposażenie jak na www.log-system.pl/katalog/towar/116,wciagarka-lancuchowa-reczna-s.html ma bardzo duże znaczenie. Ciekawa jestem jaki jest ostateczny koszt takiej hali?
  • zagubiona 3 lis 2015, 8:20
    A myśleliście o takim rozwiązaniu. Zamontowanie sterownika ciepła przy np kotłach grzewczych, obniża koszty ogrzewania. A w wszystkich pomieszczeniach macie jednakową temperaturę. Jest to bardzo częste rozwiązanie stosowane w budownictwie jednorodzinnym.
  • cichocka48 6 lis 2015, 12:00     (ostatnio zmieniony przez autora 3 gru 2015, 9:43, w całości zmieniany 2 razy)
    A powiedzcie mi ile kosztuje sam fundament do domku o powierzchni użytkowej 80m2 i mówie tu o kosztach takich mniej wiecej żebym wiedziała jak sie orientować, bo próbowałam u producenta(np: http://www.betonnadom.pl/lokalizacje/beton-poznan ) sie dowiedzieć, ale niestety potrzebują ode mnie za duzo informacji, których nie potrafię jeszcze na ten moment udzielićuśmiechOrientacyjnie tylko potrzebuję wiedziec w jakich kosztach muszę się zmieścić, dzięki.
  • edyta126p 29 gru 2015, 15:00     (ostatnio zmieniony przez autora 5 sty 2016, 11:44, w całości zmieniany 1 raz)
    Budowa domu to spore koszty. Jeżeli ma się znajomości to można troszeczkę zaoszczędzić. Materiały też dużo kosztują. Jednak jeśli potrafimy odpowiednio je wybrać to te koszty troszeczkę zmaleją. Do ocieplenia można zastosować styropian zamiast wełny lub blachodachówkę zamiast zwykłej dachówki. Widziałam np.: ładne modele blachodachówki od Bratex http://www.bratex.pl/dachowka/blachodachowka/ . Jeśli chcemy oszczędzić na budowie to trzeba szukać kompromisów wielki uśmiech
  • martinus22 30 gru 2015, 14:30
    Teraz jest tyle gotowych domów w nowoczesnym budownictwie, ze jest w czym wybierać
  • poczytna 7 sty 2016, 10:04
    A ja mam pytanie ? Czy to jest odpowiedni wniosek o budowę: https://www.iform.pl/wniosek-o-pozwolenie-na-budowe-pb-1-p702 ? i czy lepiej złożyć go osobiście czy rzeczywiście przez jakąś firmę, żeby uniknąć jakiejkolwiek pomyłki ? i czy wiecie jakie są koszta takiego wniosku ?
  • Dejot4 19 sty 2016, 15:15     (ostatnio zmieniony przez autora 19 sty 2016, 15:17, w całości zmieniany 1 raz)
    Hej uśmiech A ile może kosztować położenie elektryki?
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum