Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Ile kosztuje budowa domu?, strona 5

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Ile kosztuje budowa domu?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • sloneczko9 16 sty 2014, 10:37     (ostatnio zmieniony przez autora 22 sty 2014, 12:19, w całości zmieniany 1 raz)
    Wszystko zależne jest od lokalizacji, materiałów budowlanych, standardu mieszkania i jeszcze kilku czynników. Nie dowiesz się tego bez projektu od architekta i zrobionej na jej podstawie wyceny. Według mnie powinieneś wysłać zapytanie do firmy która zajmuje się budowaniem i remontem, czyli np tutaj: http://mtiw-bud.com/
    Policzą Ci tam wszystko i będziesz wiedział, z jakimi kosztami musisz się liczyć.
  • 20 sty 2014, 9:40
    sloneczko9 napisał:Wszystko zależne jest od lokalizacji, materiałów budowlanych, standardu mieszkania i jeszcze kilku czynników. Nie dowiesz się tego bez projektu od architekta i zrobionej na jej podstawie wyceny. Według mnie powinieneś wysłać zapytanie do firmy która zajmuje się budowaniem i remontem, czyli np tutaj
    Policzą Ci tam wszystko i będziesz wiedział, z jakimi kosztami musisz się liczyć.
    Zgadzam się i dodałbym jeszcze kwestię tego, że dużo można zrobić samemu lub z pomocą rodziny przymrużenie oka
  • AbakonDomy 20 sty 2014, 11:08
    Witam Serdecznie, Można skorzystać zawsze z gotowych projektów domów z naszej oferty, otrzymuje się gratis pełną obsługę architekta, pełny projekt budowlany, uzgodnienia branżowe, gwarancję ceny, kierownika budowy, zajmujemy się kompleksowo całą budową ograniczając rolę inwestora do odbiorów poszczególnych etapów prac i finansowania.
    Pozdrawiam Jakub ABAKON
  • delrey 30 sty 2014, 14:33
    Można też kupić gotowy dom na osiedlu domków jednorodzinnych. Jest taniej i szybciej. Tectum ma dobrą ofertę inwestycji tego typu, więc warto zajrzeć. Ostatnio przeglądałam tam mieszkania. Oleśnica mnie interesowała. Znalazłam piękne osiedle Bukowe tego developera i jestem nim zauroczona.
  • 30 sty 2014, 14:36
    Gardenluk napisał:
    sloneczko9 napisał:Wszystko zależne jest od lokalizacji, materiałów budowlanych, standardu mieszkania i jeszcze kilku czynników. Nie dowiesz się tego bez projektu od architekta i zrobionej na jej podstawie wyceny. Według mnie powinieneś wysłać zapytanie do firmy która zajmuje się budowaniem i remontem, czyli np tutaj
    Zgadzam się i dodałbym jeszcze kwestię tego, że dużo można zrobić samemu lub z pomocą rodziny przymrużenie oka
    Moi bracia z ojcem wykanczaja sami caly dom. koszt budowy jest rozny...
  • 4 lut 2014, 18:51
    Budowa mojego tomu kosztowała mnie 350 tysięcy
  • Filipek11 29 maj 2014, 11:21
    350 tys wyszło Ci ale co w tym było?
    Najwięcej chyba nalezy od tego gdzie sie kupuje materiały. Ja kupowałem w PCMB w Rzeszowie i na materiałach naprawdę byłem w stanie dużo oszczędzić, bo sa chyba najtańsze w rejonie.
    Poza tym ważne jest żeby taki sklep budowlany był na tyle dobrze zaopatrzony, żebyś nie musiał kupować każdej rzeczy w innym sklepie tylko wszystko w jednym.
  • maciejewskaa 22 cze 2014, 16:04
    Warto się najpierw rozeznać jakie prace możne wykonać we własnym zakresie, a jakie trzeba zlecić fachowcom. Wiele bowiem rzeczy można wykonać samodzielnie i przez to sporo zaoszczędzić. Polecam lekturę artykułu na temat tego jaki jest [url=http://www.mgprojekt.com.pl/blog/ile-kosztuje-budowa-domu/#axzz35NF6NOef]koszt budowy domu[/url]
  • charlotte1991 4 lut 2015, 9:46
    Nas budowa wyniosła 350 tysięcy. Wszystko zależy od tego jaki projekt wybierzesz i jakich materiałów użyjesz. Chcesz wziąć kredyt hipoteczny? Jeśli tak to radzę ci obliczyć swoją zdolność http://direct.money.pl/kalkulatory/kalkulator-zdolnosci-kredytowej/ Ja korzystałam z tego kalkulatora i okazało się, że mam większą zdolność niż myślałam, Ważne jest też byś miał wkład własny ale bez niego tez możesz dostać kredyt.
  • goplaneczka 19 lut 2015, 20:37
    dużo zależy od tego, w jakim systemie budujemy. Wiadomo, że najtaniej jest sposobem gospodarczym. Do tego trzeba podliczyć dodatkowe koszty.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum