-
Tanio się wybudować, tania ekipa fachowców, fajna sprawa, ale...
Kupując samochód (często stary złom) idziemy do diagnosty, by sprawdzić czy wszystko jest OK.
A kupując dom / mieszkanie wierzymy na słowo, że jest prawidłowo wybudowany. Chciałbym wierzyć, że po prostu nie wiemy, że wszystko można sprawdzić w sposób OBIEKTYWNY. Badanie termowizyjne i szczelności powietrznej (Blower Door Test) pokażą jakość prac budowlańców. Normy budowlane określają minimalne parametry, to NALEŻY SPRAWDZIĆ PRZED ZAPŁATĄ! Należy wymagać od wykonawców dobrej jakości pracy - przecież uczciwie płacimy za uczciwie wykonaną pracę, nie za fuszerki. Zajmuję się takimi badaniami i widzę często zdesperowanych ludzi, że w ich wymarzonym domu jest tak wiele braków. Naprawdę szczerze radzę, sprawdzajcie PRZED ZAPŁATĄ I ZAMIESZKANIEM, NAPRAWDĘ WARTO! Jak można ogrzać stodołę z dziurawym dachem?
-
-
Nikt ci nie poda konkretnej sumy na forum. Radzę zrobić tak. Podzwoń do kilku firm i spróbuj dowiedzieć się konkretów. Oni powiedzą ci mniej więcej ile to kosztuje. A dlaczego przez serwis ogłoszeniowy? Bo podejrzewam, że tym sposobem zwyczajnie będzie taniej.
-
Kosztuje od kilkudziesięciu tysięcy do kilkudziesięciu milionów, chociaż jak się uprzesz to dasz radę drożej...
-
Budowa średniego domu to ok 300 tys. Jak będziesz potrzebować dobrą firmę do instalacji energetyki. To mogę polecić CI firmę.
-
Mnie mój dom kosztował w stanie surowym 150 tys. Udało mi się znaleźć dobrego elektryka, który zrobił mi w cenie przystępnej całą instancje.
-
-
Dobry sklep z takim wyposażeniem, Generalnie remont wcale nie musi kosztować kokosów, o ile będzie we właściwy sposób zorganizowany.
-
Na chwilę obecną nie zdecydowałbym się na budowę domu - za dużo jest z tym związanych kosztów. Mieszkanie w dobrej dzielnicy Bydgoszczy i w zupełności mi wystarcza. Poza tym biura nieruchomości w Bydgoszczy mają wiele takich ofert. Co ważne ceny mieszkań są najniższe od kilku lat - więc jest teraz dobry okres na tego typu decyzję.
-
fleszyn
26 lip 2013, 9:07 (ostatnio zmieniony przez autora 26 lip 2013, 9:18, w całości zmieniany 1 raz)
Oprócz sporych finansów trzeba uzbroić się w cierpliwość i żelazne nerwy. Zastanów się czy nie lepiej będzie zakupić gotowy domek. Zobacz sobie te [url=http://]domy Kraków[/url]. Ich ceny są najtańsze od ostatnich kilku lat. Jest więc obecnie dobry okres na podjęcie decyzji zakupowych.
-
Jeśli będziesz sie budować to polecam Ci folię termokurczliwą. Przyda się przy każdej budowie.
-
A orientujecie się może w cenach paneli słonecznych ile kosztuje taka instalacja dla 2 piętrowego domu ?