Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jak odnowić wannę?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak odnowić wannę?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • pimpek 16 kwi 2011, 0:44
    Widzialem w sklepach specjalne farby i podkłady do wanien.
  • caipirinha 16 kwi 2011, 1:28
    A mi teść powiedział, że takiej wanny nie można samemu odmalować, bo farbę się nakłada na gorąco. Też "odziedziczyłam" taką starą wannę, ale ją wyrzuciliśmy i bardzo żałujęsmutny
  • bartos 31 mar 2012, 17:59
    jest sposób na nową wannę w starej wannie, to nie renowacja a nowa wanna wklejona do starej wannie, łączy zalety wanny żeliwnej z zaletami wanny akrylowej, efekt mamy bardzo ciepłą, higieniczną wannę akrylową, którą łatwo jest umyć, która jest zamontowana w starej i stabilnej wannie żeliwnej i stoi na jej nóżkach, nie potrzebuje zabudowy jak reszta wanien akrylowych, a jeśli nasza wanna jest zabudowana to mozna akryl dociąć do płytek i już gotowe! cena na pewno nie duża w porównaniu z wymianą wanny i związanymi z tym dodatkowymi kosztami
  • krystek76 2 kwi 2012, 14:06
    Odnawianie i naprawa wanien w domu u klienta tel. 506-759-358.

Renowacja przeprowadzana jest w domu u klienta, trwa 3 godziny, wanna schnie i utwardza się przez 5 dni (tzn. przez 5 dni nie wolno nalewać do wanny wody ).
    Odnawiamy wanny metodą kanadyjską z 12-letnią praktyką.
    Po renowacji wanna jest biała z połyskiem lub w kolorze na życzenie klienta.
    Podczas renowacji nic się nie brudzi, nie kurzy, wszystko jest robione w czystości, chemicznie. Udzielamy gwarancji na 12 miesięcy.

Zakład Renowacji Powłok Emaliowanych .

Renowacje przeprowadzamy na terenie województwa śląskiego, małopolskiego, opolskiego oraz Częstochowy.
  • fajqa 16 kwi 2012, 23:27
    w poznaniu kiedyś widziałem firmę która odnawia wanny. Co z tym robią - dokładnie nie wiem. Polecam poszukać w okolicy takowej firmy
  • bartos 26 kwi 2012, 21:10
    Cloudy napisał:A da się przeprowadzić taką operację w zabudowanej wannie? Moja nie jest zabytkowa, ale ma już ze dwadzeiścia lat i ta emalia zrobiła się po prostu ztrasznie brzydka, pożółkła i porowata, więc brud też łatwiej wnika... Ale problem w tym ,że jest zabudowana i nie chce mi się szczerze mówiąc tgo rozkopywaćskrzywienie
    no to do zabudowanych wanien najlepiej wstawiać wannę w wannie, dopasowują ją do płytek i wykańczają ładnie, odpływ wymieniają i wszystko co trzeba zrobione w dwie godziny, wydaje mi się to lepsze niż malowanie, chociaż patent z farbą do malowania łodzi niezły, gratuluję!!!
  • bartos 26 kwi 2012, 21:14
    [url=http://...]link http://www.favore.pl/forum/remonty-budowa-wnetrza-i-ogrody/stara-wanna,2436,0.html[/url]
  • bartos 27 cze 2012, 8:52
    zobaczcie o co chodzi w wkładach akrylowych do wanny np tutaj:
  • loliloopy 24 lip 2012, 9:15
    A co począć z wanną której powierzchnia stała się chropowata, czy jest szansa na odnowę. W tej chwili nie mam możliwości wymiany.
  • itakinie 21 lut 2013, 23:01
    Nie lepiej jest po prostu wymienić starą na nową wannę? W końcu wannę kupujemy na wiele lat.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum