Chciałbym sobie kupić myjke ciśnieniową, do mycia samochodu i posadzki, może macie jakieś inne zastosowania? Jeśli korzystacie z takiej myjki to proszę o opinie. Myślę o Karcherze, ale nie jestem pewien czy jest sens wydawać na to kilkaset zł...
No właśnie, a da się tym dobrze umyć auto? Czy to się nadaje tylko do spłukania najgorszego brudu i błota, co mnie w sumie tez urządza, bo dużo jeżdżę po terenie.
Ja się szarpnęłam i kupiłam ojcu myjke Karchera, rzeczywiście do mycia samochodu była bardzo dobra. Ale zimą sie popsuła (prawdopodobnie została w garażu przy mrozie i woda do końca nie była usunięta) i trzeba było wybulić prawie 300zł. Ale facet od naprawy powiedział, że nie warto kupować podróbek nieznanych firm, bo mają bardzo słabe części.
Myjka ciśnieniowa to świetna sprawa, ale jeśli ma być dobra to musi kosztować co najmniej 700zł. Natomiast porządną idealnie umyjesz nie tylko auto, ale i chodnik i narzędzia. są specjlane preparaty do tego.
Ja mam bezfirmówkę, kosztowała tyle co naprawa firmowej Używam do mycia samochodu, elewacji, chodnika, nawet okna raz tym umyłem, z plynem do mycia samochodu i rewelacja.
Też uważam, że nie warto na to wydawać fury pieniędzy, to są dość delikatne urządzenia i w razie czego naprawa za dużo kosztuje. mozna dokupić filtr do wody żeby się nie zapychało.
Jeżeli chodzi o mycie auta to jest rewelacja, Karcher ma takie detergenty w tabletkach, rozpuszcza się je w wodzie i podłącza do myjki. Wystarczy spryskać auto, potem spłukać porządnie wodą i auto czyściutkie!
Ja bym też nie przepłacał, nie będzie żal nawet jak się zpesuje Do mycia samochodu czy narzedzi jest śiwetna. Zuzywa się dużo mniej wody tylko radzę z autem uważać żeby nie prysnął lakier.