Ja mam w domu pralkę Whirlpoola. Jest ona bardzo prosta w obsłudze, co dla mnie było głównym czynnikiem decydującym o wyborze. Jak do tej pory działa bez zarzutu. Polecam !
Ważnym czynnikiem przy zakupie pralki jest energooszczędność. Najlepiej kupić praleczkę klasy A+. Ponadto warto pomyśleć o wielkości wsadu. Ja posiadam pralkę ze wsadem 7kg, ale tylko dlatego, bo mieszkam z żoną i dwójką dzieci. Jeżeli nie masz jeszcze dzieci na głowi, to może pomyśl o zakupie mniejszego modelu.
Jak bym proponował firmę Ariston (górna półka Indesit). Dają aż 5 lat gwarancji. W przypadku tańszych modeli można dokupić tylko roczną gwarancję ubezpieczyciela.
Cena przy zakupie pralki nie jest aż tak ważna, bo nie kupujemy jej co miesiąc.
Njawązniejsza to klasa efektywności energetycznej i prania.
Później długość gwarancji i dostępność serwisu, a na końcu cena.
Mnie podobają się ostatnie modele Samsunga, jakieś takie futurystyczne.
no tak okres gwarancji jest dość ważny, no i też dość istotne jest to, jakiej firmy sprzęt się wybiera. Ja cenię sobie bardzo boscha, co prawda nie należy on do najtańszych, ale jak się zna miejsca, jak avans.pl można często trafić na jakieś fajne promocje, można mieć dobry sprzęt w dość niskich cenach,
Ja mam w domu zwierzaki więc kupiłam pralkę z funkcją PUPIL, sprawdza się świetnie pomimo wielu innych funkcji i klasy energetycznej A-10% była w bardzo atrakcyjnej cenie