Favore.plBaza wiedzyRozrywka, imprezy i sztuka

"Konkurs" w artykułach z kategorii Gastronomiczne

KATEGORIE
PROMOWANE USŁUGI
NAJNOWSZE ZLECENIA



Dodaj zlecenie
  • Przepisy na czekoladowe desery warte grzechu

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 16:03   |   Dział: Artykuły
    Przepisy na czekoladowe desery warte grzechuKiedy przychodzi ochota na słodki dodatek do popołudniowej kawy, najlepiej sięgnąć po coś czekoladowego nie od dziś wiadomo, że ma ona w sobie moc zmniejszania stresu i poprawiania nastroju. Smakowi rozpływającego się w ustach musu czekoladowego nie sposób się oprzeć.
  • Idealny suflet czekoladowy poznaj sekrety udanych wypieków!

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 12:54   |   Dział: Artykuły
    Idealny suflet czekoladowy  poznaj sekrety udanych wypieków!Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
  • Z piwniczki babuni pomysły na zastosowanie przetworów

    Autor: DarthLemon   |   23 sty 2015, 15:06   |   Dział: Artykuły
    Z piwniczki babuni  pomysły na zastosowanie przetworówDawno, dawno temu, gdy na półkach sklepowych nie znajdowało się jeszcze wszystko, czego tylko brzuszek zapragnie, nasze zaradne prababcie odkryły proceder, który zrewolucjonizował światową kuchnię robienie przetworów. Nie jest pewne kiedy to się stało, ani której z babć przypisać tę zasługę, jednak najpewniej była to po prostu Ewa, żona Adama.
  • Spożycie slodyczy w Polsce

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:44   |   Dział: Artykuły
    Branża cukiernicza jest jedną z najistotniejszych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Słodycze, jako niemal stały element wyżywienia, zdobyły serca wielu Polaków. Te czekoladowe, postrzegane jako środek na poprawę humoru, kupowane i spożywane są najczęściej, pomimo stosunkowo wysokiej ceny.
  • Czekolada do picia - jak przygotować ją w domu?

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:40   |   Dział: Artykuły
    Parujący kubek słodkiego i rozgrzewającego napoju. Słodki smak na języku, przełamany nutą ostrości, owocowy aromat lub wyrazisty zapach przyprawy korzennej. Gęsta, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Co może być lepszego w mroźne, jesienne dni, kiedy wracamy zziębnięci do domu i mamy ochotę na zastrzyk energii, łyk czegoś ciepłego i znakomitego w smaku? Mowa o gorącej czekoladzie do picia. Nie musimy kupować gotowych saszetek możemy z łatwością przygotować ją sami, uzyskując wymarzony smak i konsystencję, umilając słodkie chwile dodatkami do czekolady owocami, lodami czy przyprawami.
  • Dietetyczne przepisy z czekoladą - to możliwe

    Autor: DarthLemon   |   29 gru 2014, 12:15   |   Dział: Artykuły
    Życie jest sztuką wyboru, a odżywianie jest jednym z jego podstawowych elementów. Nie musisz rezygnować z ulubionego smaku czekolady, żeby cieszyć się smukłą sylwetką. Wystarczy wybrać zdrowsze wersje ulubionych potraw. Sprawdź, jak mogą wyglądać Twoje ulubione przepisy z czekoladą w wersji light!
  • Wykwintne ciasta z czekoladą

    Autor: DarthLemon   |   29 gru 2014, 11:58   |   Dział: Artykuły
    Czekolada jest w zasadzie nieodłącznym elementem deserów. Może być składnikiem polewy, musu lub kremu bądź samej bazy, czyli ciasta. Należy jednak pamiętać, że obok tej mlecznej istnieje jeszcze kilka innych rodzajów czekolad. Wiele deserów w swoich składnikach uwzględnia czekoladę deserową, a nawet tę gorzką. Dzięki temu ich smak zyskuje na wyrazistości i tym samym, postrzegane są jako bardziej wykwintne.
  • Czekoladowy fudge home made

    Autor: DarthLemon   |   29 gru 2014, 11:19   |   Dział: Artykuły
    Bezwstydnie czekoladowy, pozbawiony kompleksów, zachwycający smakiem i przerażający kalorycznością czekoladowy fudge domowej roboty to bezkompromisowa propozycja na słodki deser dla odważnych i aktywnych.