Favore.plBaza wiedzy

"Owoc" w artykułach z kategorii Rozrywka, imprezy i sztuka

KATEGORIE
PROMOWANE USŁUGI
NAJNOWSZE ZLECENIA



Dodaj zlecenie
1 2 z 2  
  • Weselny catering: przez żołądek do serca gości

    Autor: KarolinaRoksela   |   16 mar 2021, 9:59   |   Dział: Artykuły
    Weselny catering: przez żołądek do serca gościPlanowanie ślubu nie jest łatwym zdaniem. Aby stworzyć udane przyjęcie, należy zwrócić uwagę na każdy, nawet najdrobniejszy szczegół. Jedną z najważniejszych kwestii dla wielu par jest wybór odpowiedniego menu. Coraz częściej za smak potraw na takich uroczystościach odpowiadają firmy cateringowe. Zapoznaj się z naszym poradnikiem o cateringach weselnych.
  • 3 przepisy na korzenne drinki z whiskey

    Autor: DarthLemon   |   30 wrz 2015, 8:51   |   Dział: Artykuły
    Jesień nieubłaganie wkrada się w nasze życie. Wraz z nią przychodzą chłodniejsze, często deszczowe dni. Warto więc znaleźć swoje sposoby na rozgrzanie się. Jednym z nich są z pewnością korzenne drinki, których podstawowym składnikiem jest irlandzka whiskey. Ich intensywny i egzotyczny smak pozwoli zapomnieć o chłodzie. Oto niektóre z nich:
  • Domówka wybieramy alkohol

    Autor: DarthLemon   |   29 cze 2015, 8:10   |   Dział: Artykuły
    Dom lub mieszkanie to idealne miejsce na ciekawą imprezę w gronie bliskich lub znajomych. Może to być klasyczna lub tematyczna impreza weekendowa czy też impreza wynikająca z różnych okazji (jak np. urodziny czy Sylwester). Oprócz smacznego jedzenia i przekąsek, nieodłącznym elementem domówek jest alkohol. Pomaga on w rozkręceniu imprezy, budując atmosferę i wpływając rozluźniająco na gości.
  • Grzane wino - historia i działanie

    Autor: DarthLemon   |   30 kwi 2015, 11:35   |   Dział: Artykuły
    Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
  • Na czym polega kuchnia molekularna?

    Autor: joanna143   |   4 mar 2015, 15:54   |   Dział: Artykuły
    Na czym polega kuchnia molekularna?Lody o smaku sardynek, czekoladowy makaron czy stekowa galaretka - jeszcze niedawno takie potrawy ocierały się o wymysły rodem z powieści SF. Dziś możemy próbować ich w restauracjach.
  • Przepisy na czekoladowe desery warte grzechu

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 16:03   |   Dział: Artykuły
    Przepisy na czekoladowe desery warte grzechuKiedy przychodzi ochota na słodki dodatek do popołudniowej kawy, najlepiej sięgnąć po coś czekoladowego nie od dziś wiadomo, że ma ona w sobie moc zmniejszania stresu i poprawiania nastroju. Smakowi rozpływającego się w ustach musu czekoladowego nie sposób się oprzeć.
  • Idealny suflet czekoladowy poznaj sekrety udanych wypieków!

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 12:54   |   Dział: Artykuły
    Idealny suflet czekoladowy  poznaj sekrety udanych wypieków!Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
  • Pomysł na czekoladowe atrakcje na urodziny dziecka

    Autor: DarthLemon   |   23 sty 2015, 15:28   |   Dział: Artykuły
    Pomysł na czekoladowe atrakcje na urodziny dzieckaImpreza urodzinowa jest raz w roku, zatem musi być wyjątkowa, zarówno dla małego jubilata, jak i jego gości. Niewątpliwie stanie się taka za sprawą smacznych przekąsek oraz słodkich deserów. Na przyjęciu dla maluchów nie może zabraknąć tortu, świeczek, balonów, serpentyn, ale przede wszystkim słodkich atrakcji!
  • Z piwniczki babuni pomysły na zastosowanie przetworów

    Autor: DarthLemon   |   23 sty 2015, 15:06   |   Dział: Artykuły
    Z piwniczki babuni  pomysły na zastosowanie przetworówDawno, dawno temu, gdy na półkach sklepowych nie znajdowało się jeszcze wszystko, czego tylko brzuszek zapragnie, nasze zaradne prababcie odkryły proceder, który zrewolucjonizował światową kuchnię robienie przetworów. Nie jest pewne kiedy to się stało, ani której z babć przypisać tę zasługę, jednak najpewniej była to po prostu Ewa, żona Adama.
  • Czekolada do picia - jak przygotować ją w domu?

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:40   |   Dział: Artykuły
    Parujący kubek słodkiego i rozgrzewającego napoju. Słodki smak na języku, przełamany nutą ostrości, owocowy aromat lub wyrazisty zapach przyprawy korzennej. Gęsta, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Co może być lepszego w mroźne, jesienne dni, kiedy wracamy zziębnięci do domu i mamy ochotę na zastrzyk energii, łyk czegoś ciepłego i znakomitego w smaku? Mowa o gorącej czekoladzie do picia. Nie musimy kupować gotowych saszetek możemy z łatwością przygotować ją sami, uzyskując wymarzony smak i konsystencję, umilając słodkie chwile dodatkami do czekolady owocami, lodami czy przyprawami.
1 2 z 2