Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Czy aqua aerobik naprawdę odchudza?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy aqua aerobik naprawdę odchudza?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • milutka 13 wrz 2010, 14:30
    Ja polecam uśmiech
    Najlepiej poszukać w internecie, gdzie będziesz miała najbliżej. Proponuję celować w baseny, albo jakieś duże centra wellnes - basen jest tu podstawową sprawą.
    Co do cennika to już musisz konkretnie si rozeznać, bo pewnie wszędzie mają inaczej. Ja płaciłam za miesięczny karnet na 2 wejścia w tygodniu 160 zł. Nie jest to najtańszy sport, ale naprawdę warto.
  • kielbaska 13 wrz 2010, 15:52
    A wiecie może czy są jakieś przeciwwskazania?
  • anna49 13 wrz 2010, 18:10
    kielbaska napisał:A wiecie może czy są jakieś przeciwwskazania?
    Z tego co wiem, to jest trochę przeciwwskazań. Przede wszystkim wszelkie dolegliwości, z którymi powinno unikać się basenu (laryngologiczne, ginekologiczne, urologiczne i okulistyczne). Poza tym to bardzo bezpieczny sport, zaleca się go osobom z chorobami stawów, kręgosłupa, kostnymi, a nawet kobietom w ciąży.
    Dla pewności lepiej zapytać na miejscu, zanim się zapiszesz.
  • kaziu 13 wrz 2010, 20:59
    Szukam takich zajęć i szczerze mówiąc jest kiepskoskrzywienie Ogólnie rzecz biorąc z basenami (jest ich za malo, ciężko o karnety) a już na taki wodny aerobik szczególnie ciężko się dostaćsmutny Wiem, że moja luba chciałaby na takie zajęcia chodzic, mialem zamiar jej sprezentować karnecik a tu...:/
  • samuraj 27 wrz 2010, 21:00
    Każdy ruch pomaga zrzucić zbędne kilogramy, a jeśli ktoś decyduje się na basen (czy to pływanie czy aerobik wodny), to efekty powinny być jeszcze bardziej widoczne, bo woda bardzo pomaga schudnąć - wiem po sobie. Nie ma więc się co zastanawiać - trzeba się zapisać na jakieś fajne zajęcia. Gorzej jeśli nie ma zbyt wielu basenów i ciężko o karnety, jak pisał przedmówca.
  • agent007 28 wrz 2010, 9:35
    Aqua aerobik to bardzo dobra propozycja dla puszystych, którzy w innym wypadku wstydzą się odsłonić to i owo na basenie. Znam osoby, które schudły w wyniku regularnego ćwiczenia w wodzie.
  • D3niCle0 28 wrz 2010, 10:26
    Ja przez rok chodziłam na takie zajęcia i przyznam szczerze, jesli chodzi o spadek wagi to byłam zawiedzionaprzymrużenie oka Ale za to samopoczucie miałam fantastyczne, taki sport pozwala spalić dużo kalorii, ale też cudownie relaksuje. Dla mnie to było super rozluźnienie po całym dniu. No i śmiechu zawsze było dużo na zajęciachuśmiech
  • peana 20 sty 2011, 12:25
    Co do tego odchudzania to może i rewelacyjnych efektów nie daje, ale zabawa jest przednia. Byłam parę razy na tego typu zajęciach i zawsze dobrze się bawiłam. Ogólnie na początku czułam się dosyć głupio robiąc te wszystkie wygibasy w wodzie, ale potem już skakałam bez żadnych oporów. Za to na drugi dzień czułam każdy mięsień.
  • argonaut 19 cze 2011, 18:21
    Jestem bardzo zadowolona z zajęć aqua aerobiku prowadzonych przez Panią Yvette z Argonaut. Poprawiają one moją kondycję fizyczną, samopoczucie oraz sprawność. Mój kręgosłup lepiej się czuje i mniej dokucza odkąd uczęszczam na zajęcia, po za tym ćwiczenia aqua aerobiku są fajnie prowadzone, bo instruktorka wprowadza ćwiczenia na wszystkie główne partie mięśniowe. Ćwiczenia nie są monotonne, jest przyjazna atmosfera. Poza tym jest też indywidualne podejście – jak któraś z Pań ma problemy koordynacyjne, to są dostosowywane do jej poziomu. Jest ok, bo zajęcia aqua aerobiku prowadzone są bardzo profesjonalnie, są zróżnicowane i ciekawe. Poleciłabym je (i zresztą polecam) każdemu. Firma solidna. Chodzę na zajęcia aqua aerobiku dla przyjemności, aby mieć trochę ruchu, schudnąć, poprawić kondycję oraz aby mieć poczucie, że czas spędzany na basenie jest tylko dla mnie.Zajęcia aqua aerobiku podobają mi się , są fachowo prowadzone. Mila atmosfera, sympatyczna Pani Yvette - prowadząca Aqua. Ćwiczenia wyczerpujące siłę – pozytywnie oceniam ten sposób spędzania czasu na basenie , no i kilogramy lecą.....przymrużenie oka) uśmiech
  • argonaut 19 lis 2012, 9:21
    Aqua aerobic z ARGONAUT Gdańsk w mojej opinii to Bardzo fajny sposób na wolny czas. buziak

Wyobraźcie sobie aerobik tylko w wodzie Są różne ćwiczenia, zależnie od dnia i godziny. Fajne jest to, że dzięki wodzie nie odczuwa się tak bardzo wysiłku, a mięśnie naprawdę pracują. Podczas godzinnego treningu naprawdę sporo spalasz kalorii. Osobiście naprawdę polecam. Do tego ćwiczenia działają anty cellulitowo Nie trzeba umieć pływać, ja szczerze mówiąc też za pewnie nie czuję się w wodzie, a tutaj nie miałam żadnych problemów. Ćwiczenia są bezpieczne, czasem używa się dodatkowych przyrządów. uśmiech

kielbaska napisał:Szukam najlepszych ćwiczeń na odchudzanie. Mam do zrzucenia 10 kilo, byłam już u dietetyka i mam specjalnie ułożoną dietę. Słyszałam bardzo dużo dobrych opinii o aqua aerobiku. Czy ktoś z Was próbował?
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum