Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Czy wszędzie w Europie dogadam się po angielsku?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy wszędzie w Europie dogadam się po angielsku?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • pacjentka 6 wrz 2010, 18:43
    A mnie zawsze zaskakuje w jak wielu miejscach na świecie można się porozumieć z tambylcami po polsku! Naprawdę, zagadywali do mnie po polsku w Chorwacji, Tunezji, Grecji, we Francji. Oczywiście to dotyczy miejsc, w których nigdy nie brak turystówuśmiech
  • agent007 14 wrz 2010, 11:52
    pacjentka napisał:A mnie zawsze zaskakuje w jak wielu miejscach na świecie można się porozumieć z tubylcami po polsku! Naprawdę, zagadywali do mnie po polsku w Chorwacji
    Chorwaci i tak mają zbliżony do naszego język więc jeśli tylko jest dobra wola i niezły słuch to dogadasz się bez problemu.
  • evinka 14 wrz 2010, 15:16
    Z tego co słyszałam od znajomych, którzy przyjechali zwiedzić Polskę, to podobno właśnie u nas w kraju trudno jest się dogadać po angielsku wielki uśmiech
  • 30m1n1k4 14 wrz 2010, 17:22
    We Francji myślą, że cały świat mówi po francuskuuśmiech Jak ktoś próbuje zagaić po angielsku to naraża się na kpiny.
  • szarlottka 15 paź 2013, 18:14     (ostatnio zmieniony przez autora 16 paź 2013, 17:39, w całości zmieniany 1 raz)
    Byłam kiedyś we Francji. Fakt praktycznie wszyscy mówią po francusku a próby zagadania po angielsku nie zawsze kończą się sukcesem. Jedynie w hotelu w Paryżu nie miałam problemów z dogadaniem się.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum