Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Czy można palić na ulicy?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy można palić na ulicy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Williams 20 gru 2010, 1:06
    Bandito napisał:czyli co, za palenie na ulicy nikt mi nie da mandatu?
    Na ulicy nie, ale na przystanku - nie tylko pod wiatą, obok też, mozesz zarobić 500zł mandatu.
  • Bandito 20 gru 2010, 9:02
    Tylko kto okresla jakie są granice przystanku? Przyjdzie policjant i uzna, że metr blizej to jest przystanek, a metr dalej juz nie? Paranoja...
  • Williams 20 gru 2010, 10:53
    No, to już jest niestety chyba w gestii policjanta, przynajmniej na razie. Być może ta ustawa wymusi, żeby przystanki mialy jakies okreslone pole, nie wiem namalowane farbą jak miejsce dla niepełnosprawnych czy coś... wtedy to bedzie jasne.
  • Cloudy 20 gru 2010, 13:11
    palić można na wszystkich terenach otwartych, oprócz tych, które obejmuje zakaz (tereny szkół, szpitali, place zabaw) oraz na zewnątrz lokali gastronomicznych - w tzw. ogródkach piwnych. Ale to się może jeszcze zmieniać, bo ponoc ciągle omawiaja jakieś poprawki.
    Palę sobie na ulicy, zanim mi nie zabroniąprzymrużenie oka Ale staram się nikomu w twarz nie dmuchać.
  • Hunny8 20 gru 2010, 13:52
    Na ulicy nie dostaniecie mandatu. Ostatnio się pytałam jednego policjanta.
  • speedy_gonzalez 20 gru 2010, 17:14
    Bez przesady z tymi zakazami, w koncu płace za fajki jak za zboże, nie mozna jakichś miejsc do palenia wyznaczyć? Kurde palacze też sa obywatelami tego kraju, niech paczka fajek kosztuje przynajmniej dwa razy mniej to se będe w domu palił...
  • Yago 20 gru 2010, 18:53
    speedy_gonzalez napisał:Bez przesady z tymi zakazami, w koncu płace za fajki jak za zboże, nie mozna jakichś miejsc do palenia wyznaczyć? Kurde palacze też sa obywatelami tego kraju, niech paczka fajek kosztuje przynajmniej dwa razy mniej to se będe w domu palił...
    W dodatku akurat ci obywatel calkeim sporo dokładaja do tego państwa placąc akcyzę...
  • Kandydat 20 gru 2010, 21:06
    A kto może dac mandat za palenie w niedozwolonym miejscu? Tylk opolicja czy strażnik miejski też?
  • Bandito 20 gru 2010, 22:45
    Pewnie straż miejska też ma do tego uprawnienia. W końcu to oni pilnują porządku w miejscach publicznych.
  • AutoRun 22 gru 2010, 13:46
    Można palić na ulicy bo kto ci zabroni. Tylko jak policjant lub strażnik miejski przyłapie ciebie to mandacik wlepi. Nie wiem ile ale chyba coś do 500 złotych.
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum