Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Dodajoszusta. pl co o tym sądzicie, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Dodajoszusta. pl co o tym sądzicie

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Kadra5 8 kwi 2011, 8:14
    jeśli chodzi o kategorie oszustów to prowadzi budowlanka. Ja raczej stawiałbym na bankowców czy pośredników finansowych, ale deweloperska i pokrewne to też potężna gałąź polskiej gospodarki.
  • Buyer 8 kwi 2011, 9:04
    Wystarczy wejść na takie fora jak gazeta.pl aby zobaczyć, że prawie każdy bank to oszust i złodziej. Tylko czasem banki na szybko reagują. pamiętam jakąś sprawę z mbankiem. Klientka poskarżyła się na Twitterze i tego samego dnia bank się odezwał z propozycją rozwiązania sporu. Czyli działa.
    Nie wiem czy nazwanie kogoś oszustem jest moralne, ale oszust to osoba, która mówi jedno a robi drugie. I w takim sensie raczej można.
  • AdamSaM 8 kwi 2011, 9:29
    Takie coś daje do myślenia. Zobaczenie swojego nazwiska czy firmy z dopiskiem Oszust nie jest niczym miłym. Jeśli ktoś się na to zdecydował, aby tak kogoś okreslić to musiał mieć mocny powód i na pewno ma jakieś dowody. Za takie pomawianie grozi przecież kara.
  • Remontowany 8 kwi 2011, 13:09
    Usługi remontowe są na pierwszym miejscu. Zawsze znajdzie się jakiś domorosły fachowiec co to myśli, że pomalowanie ściany to żadna sztuka. Ot po prostu bierzesz pędzel i farbę, machniesz ze trzy razy i ściana pomalowana. Tylko później zacieki zostają a farba raz otwarta już do niczego później się nie nadaje.
    Kiedyś z braku czasu wynająłem tapeciarza poleconego przez kolegę. Niech go szlag trafi. Zmarnował mi 8 rolet tapety na przedpokój gdzie idzie 4 rolki. Co więcej okazało się, że 8 to mało. Gościu po prostu pociął tapete na równe części bez mierzenia, a później mu wzór nie pasował. No to zaoszczędziłem czas i pieniądze. Teraz sam kładę tapety.
  • Bob_Budowlaniec 8 kwi 2011, 15:47
    Bo na budowach czy przy remontach zatrudnia się osoby bez doświadczenia. Do noszenia worków z cementem nie jest potrzebna szkoła. Co innego do mieszania. Trzeba wiedzieć co i jak. I tacy pseudofachowcy ogłaszają się, remont za półdarmo. Wątpię, aby osoby fizyczne szukały informacji o "budowlańcach" w sieci. Bierzesz gazetę czy inne ogłoszenia i raczej interesuje ciebie cena usługi. Fakt, później jest rozczarowanie, ale przynajmniej masz jakąś lekcję życia.
  • PanSamochodzik 8 kwi 2011, 17:51
    A mechanicy? ci to dopiero robią przekręty. Wciskają klientom części i usługi których nie potrzebują. Ci wierzą bo się nie znają i na swoim ukochanym autku nie będą przecież oszczędzać.
    O takich sprawach się nie pisze, bo z reguły nie oglądają światła dziennego. Klient nie wie, że został nabity w przysłowiową butelkę i żyje w nieświadomości, że mechanik-spryciarz orżnął go na kilkaset złotych.
  • MindZone 8 kwi 2011, 20:34
    No właśnie, wiele spraw nie ujrzy światła dziennego i nie tylko dlatego, że ludzie nie wiedzą iż zostali naciągnięci, ale dlatego że się wstydzą. Który bankier napisze, że jego kolega po fachu wyrolował go? No żaden, bo nie tylko wstyd, ale też wskazówka, że to d... a nie bankier.
    Nie wiem czy są inne serwisy jak ten od dodajoszusta.pl ale jak wypełniają swoją misję to coś mówi być na rzeczy.
    Zamieszczając tam ogłoszenie człowiek musi być nieźle wkurzony.
  • Valdy 8 kwi 2011, 22:06
    Mnie najbardziej rozśmieszyło ogłoszenie o staruszku dojącego ludzi ze 100 złotówek.

"Ten gość to oszust-krążownik. Trudno takiego złapać. Ale do rzeczy...
    Człowiek około sześćdziesiątki, nałogowo palący, szczupły, niskiego wzrostu, chodzi o kuli.
    Umie świetnie nawiązywać kontakt z każdą osobą, wtapiać się w środowisko ludzi każdej warstwy społecznej.
    Jego ulubionym schronieniem są schroniska młodzieżowe każdej maści.
    http://www.dodajoszusta.pl/historia/244-oszust-udajacy-biednego-staruszka.html

I co to da.? Przecież dziadkowi dawali pieniądze więc o co chodzi. Dziadek mógłby spokojnie kandydować do Sejmu, bo rolowanie ludzi widać mu doskonale wychodzi. kwalifikacje już ma i zgarniałby za to po 11 tysiaków diety. przebiegły
  • Zgredzik 9 kwi 2011, 1:56
    I bardzo dobrze, oszustów trzeba tępić na wszystkie sposoby to się rozlezą jak Stonka zrzucana przez "Hamerykanów".

To jedyny sposób, aby jakoś dać wyraz upustu swoim emocjom. Gdybym na trafił na takiego co wziął kasę za coś a nie zrobił to co miał, bo bym wszędzie pisał.
  • Zakasowany 9 kwi 2011, 6:51
    Ale takie pisanie to broń obosieczna i oby nie uderzyła piszącego. Emocje emocjami, ale zdrowy rozsądek trzeba zachować.

Za nazwanie kogoś Bolkiem w tym kraju można popaść w ruinę finansową, a co dopiero na nazwanie kogoś oszustem. Także uważać co się pisze, bo jak ktoś napisze do sądu to sprawa może ciągnąć się latami.
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum