Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Fundusz Inwestycyjny czy lokata?, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Fundusz Inwestycyjny czy lokata?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • alissia600 27 lis 2013, 10:13
    w generali z tego co sie orientuje sa calkiem dobre fundusze inwestycyjne, ktore tez ubezpieczaja cala rodzine przed naglymi wypadkami.
  • 27 lis 2013, 10:59
    Fundusze inwestycyjne nie są głupie... Compensa to dobry przykład - wydaje się to całkiem uczciwe i opłacalne. Przy obecnym oprocentowaniu lokat (ze zgrozą porównuje je do lat ubiegłych) to każda alternatywa wydaje się być dobrą.
  • erykit 28 lis 2013, 13:37
    Moim zdaniem o wiele bardziej opłaca się zainwestować w lokatę - jest to pewny i stały zysk. A fundusz inwestycyjny mimo, że daje złudzenie większych zysków wcale nie musi być czymś lepszym.
    Lokata jest to najbezpieczniejszy sposób zarządzania finansowymi nadwyżkami i tej formie ufa najwięcej Polaków. Mimo, że obecnie trzeba się nieco natrudzić aby znaleźć opłacalną lokatę to jest w sieci [url=http://www.comperia.pl/ranking-lokat.html]dobra strona[/url] na której jest wiele informacji - można sprawdzić tam sobie ranking obecnych na rynku lokat.
  • hasanna 31 gru 2013, 12:18
    Fajną alternatywa jest [url=http://bestcapital.pl/kategoria/obligacje-korporacyjne]inwestowanie w obligacje korporacyjne[/url]. Są to bezpieczne inwestycje. Najbardziej opłacalne są wtedy gdy są długofalowe. Zyskać można do 10%w skali roku.
  • Spidi4 26 mar 2014, 20:00     (ostatnio zmieniony przez autora 27 mar 2014, 12:38, w całości zmieniany 1 raz)
    ja sądze że lepszym rozwiązaniem będzie lokata. Jak dla mnie ten sposób jest korzystniejszym sposobem na pomnożenie pieniędzy. Czytałem na jakimś forum że oferty Skoku Wołomin są jednymi z lepszych. Wiadomo że wybierać będziesz miedzy tymi większymi bankami ale one oferują Ci tylko 3,5% a Skok Wołomin 4,0% więc na pierwszy rzut oka widać gdzie lepiej zainwestować.
  • klarao 2 kwi 2014, 14:25
    Też tak myślę że najkorzystniejsze rozwiązanie to lokata.Ostatnio czytałam że w Skok Wołomin mają korzystne warunki lokata 4,00% w skali roku a patrząc na inne banki na przykład PKO tylko 3,5 %.to gołym okiem widać gdzie są korzystne warunki i gdzie opłaca się ulokować pieniążki .
  • wiki878 24 lip 2014, 14:45
    Spidi4 napisał:ja sądze że lepszym rozwiązaniem będzie lokata. Jak dla mnie ten sposób jest korzystniejszym sposobem na pomnożenie pieniędzy. Czytałem na jakimś forum że oferty Skoku Wołomin są jednymi z lepszych. Wiadomo że wybierać będziesz miedzy tymi większymi bankami ale one oferują Ci tylko 3,5% a Skok Wołomin 4,0% więc na pierwszy rzut oka widać gdzie lepiej zainwestować.
    Skok Wołomin od dawna wyprzedza inne banki jeśli chodzi o lokaty. Z tego co wiem do 31 lipca można założyć u nich lokatę na piątkę z oprocentowaniem stałym 5.,5%. Wymagana wpłata minimalna to 1o tysięcy. Szkoda, że inne banki nie mają takich ofert. Mnie najbardziej wkurza to, że oferują bardzo wysokie oprocentowanie a później okazuje się, że jest zmienne. Nie wiem jak tak można oszukiwać klientów.
  • ilonamalvo 24 lip 2014, 16:42
    Na giełdzie teraz jedna wielka nie wiadoma więc chyba lepiej [url=http://]konto osobiste[/url] z oprocentowanie sobie założyć
  • janek_wu 16 gru 2014, 9:56
    Lokata?? przy dzisiejszych stopach procentowych? lepiej poszukaj fajnego funduszu - z sensownymi wynikami i niewysoki opłatami
  • TianaR 21 gru 2014, 21:50
    Faktycznie nie ma ciekawych lokat, przynajmniej ja nie znalazłam.
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum