Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Jakie wybrać ubezpieczenie turystyczne, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jakie wybrać ubezpieczenie turystyczne

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Kajakarz 24 cze 2013, 8:24
    My co roku na wakacje ubezpieczamy się gdzie indziej - praktycznie zależy to od tego gdzie się dokładnie wybieramy.
    Nie wyobrażam sobie jechać bez ubezpieczenia - głupie złamanie nogi i za lekarza typu chirurg ale nie w Polsce, a zagranicą zapłacilby fortunę, wieć już wolę się ubezpieczyć i z głowy.
    A że ma talenty do ekstremalnych przygód i sportów, to ryzyko połamania się u mnie wysokie (już kiedyś mnie jeden chirurg z Polski składał, ale to na szczęście w kraju było a nie w jakich Egiptach czy coś).

Ubezpieczajcie się koniecznie.
  • kafara 27 cze 2013, 9:46
    jarzebina napisał:Jeśli chodzi u ubezpieczenia turystyczne to ze swojej strony mogę polecić generali, oferta korzystna, nawet przez sms, no i bardzo dobrze wypadają na tle konkurencji, dzwoniłam do różnych ubezpieczycieli i przy takiej składce nikt nie miał szerszego zakresu ubezpieczenia.
    Korzystałaś kiedyś z ich usług? z ubezpieczenia turystycznego? słyszałam że mają dobrą ofertę ale wiem że można też to zrobić przez smsa i nie wiem czy jest to bezpieczne i pewne.
  • favcia 27 cze 2013, 15:00     (ostatnio zmieniony przez autora 27 cze 2013, 15:16, w całości zmieniany 1 raz)
    Ja też właśnie słyszałam, że generali ma świetną ofertę na ubezpieczenie turystyczne. Sama korzystam z nich ale przy OC. Wyjeżdżam na wakacje niedługo i zamierzam skorzystać i z tej możliwości. Obadałam ich stronkę i wygląda to fajnie, z resztą wkleję tekst.

Ubezpieczenie podróży zagranicznych zapewnia kompleksową ochronę wszystkim osobom wyjeżdżającym zagranicę, bez względu na to czy jadą na wakacje, do pracy, na wyjazd służbowy czy aktywnie uprawiają sport. Zakres ubezpieczenia jest bardzo szeroki i obejmuje między innymi koszty leczenia, usługi assistance, NNW, OC, bagaż podróżny oraz odwołanie imprezy. Sam wybierasz najdogodniejszy dla siebie zakres i sumy ubezpieczenia. Dzięki temu zawsze czujesz się w podróży pewnie
    i bezpiecznie.
  • Jol-anta 29 cze 2013, 16:33
    Ja już załawtiłam dla całej rodziny EKUZ,na wszelki wypadek.
  • maciejewskaa 29 cze 2013, 23:59
    Ja jak się przemieszczam po Europie to nie wykupuje żadnego ubezpieczenia. Jak wyjeżdżam do Egiptu czy Turcji to zazwyczaj wybieram takie biura podróży, które w cenie wycieczki mają ubezpieczenie.
  • mrfelek 1 lip 2013, 11:16     (ostatnio zmieniony przez autora 1 lip 2013, 11:18, w całości zmieniany 1 raz)
    Ja wykupiłem kiedyś na stronie - w miarę niska cena przy rozsądnych warunkach. Fajne jest to że można wykupić takie ubezpieczenie online bo to oszczędza dużo czasu. Na szczęście podczas mojej podróży nie wydarzyło się nic złego więc nie wiem jak wygląda egzekucja kosztów leczenia itd u tego ubezpieczyciela niemniej jednak jest to zagraniczna firma więc istnieje duże prawdopodobieństwo że będzie łatwiej niż w polskich firmach.

• alialibabka 30 lip 2013, 11:52
    maciejewskaa napisał:Ja jak się przemieszczam po Europie to nie wykupuje żadnego ubezpieczenia. Jak wyjeżdżam do Egiptu czy Turcji to zazwyczaj wybieram takie biura podróży, które w cenie wycieczki mają ubezpieczenie.
    A w czym różni się leczenie w Hiszpanii od leczenia w Egipcie? Tu i tu będziesz musiała za nie zapłacić. A w razie poważniejszych wypadków ewentualne koszty transportu to też bardzo podobna cena.
    Ubezpieczenie z biurem podróży to też nie zawsze dobra decyzja. Wiadomo, że jako biuro zwykle chcą zaoszczędzić, a gdzie jak gdzie, ale na polisach łatwo szukać takich oszczędności. Może się okazać, że takie ubezpieczenie będzie miało niskie sumy gwarancyjne i kiepskie warunki (OWU).
    Koszt ubezpieczenia turystycznego nie jest wysoki. W Internecie jest sporo porównywarek, można od razu przejrzeć tam oferty różnych firm i wybrać taką, która będzie nam najbardziej odpowiadała.
  • jarzebina 8 sie 2013, 16:15
    kafara napisał:
    jarzebina napisał:Jeśli chodzi u ubezpieczenia turystyczne to ze swojej strony mogę polecić generali, oferta korzystna, nawet przez sms, no i bardzo dobrze wypadają na tle konkurencji, dzwoniłam do różnych ubezpieczycieli i przy takiej składce nikt nie miał szerszego zakresu ubezpieczenia.
    Korzystałaś kiedyś z ich usług? z ubezpieczenia turystycznego? słyszałam że mają dobrą ofertę ale wiem że można też to zrobić przez smsa i nie wiem czy jest to bezpieczne i pewne.
    tak, właśnie turystyczne u nich miałam, chociaż nie załatwiałam przez sms, a u agenta, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci płaciłam niecałe 100 zł, ubezpieczenie na 2 tygodnie do Włoch, kwota ubezpieczenia 80 tys + NNW chyba na 15 albo 25 tys. Dostaliśmy zniżkę rodzinną, nie wiem jak ta składka kształtuje się w przypadku, kiedy tej zniżki nie ma.
  • ElaW 18 lut 2014, 10:06
    A korzystał ktoś z ubezpieczeń Liberty Direct? Bo na ich stronie znalazłam promocję https://www.libertydirect.pl/turystyczne/wspolpraca_z_LOTem.html która mnie zainteresowała przymrużenie oka i ciekawa jestem czy ktoś już korzystał z ubezpieczeń tej firmy i co może powiedzieć. Na co warto zwrócić uwagę wybierając ubezpieczenie?
  • Ludwig1975 20 lut 2014, 10:08
    Ja korzystałem z [url=http://www.generalidirect.pl/ubezpieczenia-turystyczne]ubezpieczenia turystyczne[/url]go w generali direct, mam tam wszystko czego potrzebuje przy wyjeździe za granicę by czuć się komfortowo uśmiech
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum