Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Tusz do drukarki, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Tusz do drukarki

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • kratos 18 mar 2016, 9:01
    u nas zamiast tuszy używamy filamentów zortrax ( http://3dphoenix.pl/sklep/17-z-filament-series ) bo mamy drukarki 3D i niestety nie możemy na nich przyoszczędzić. Są wydajne, ale wszystko się zużywa i nie kombinujemy nic w tym temacie. Koszty eksploatacji drukarek nie są nadal tanie.
  • june45 25 mar 2016, 15:44
    Ja kupuję zamienniki. Jakość podobna, a cena niższa.
  • tymmko 28 kwi 2016, 11:48
    Też drukuję na zamiennikach, wypróbowąłem kilka marek ale zawsze wracam do Active jetów i Actisów, ostatnio nawet częściej do Actisów bo są tańsze i tez się na nich dobrze drukuje.
  • jarek7 2 cze 2016, 9:08
    Też lubię te zamienniki, jeśli chodzi o jakość to są całkiem niezłe jak za tą cenę i u mnie powiększony kosztuje i tak kilka razy mniej niż oryginalny standardowy.
  • Katastrofalny 6 cze 2016, 19:18
    A ja kupuję oryginały, kosztują niewiele więcej od zamienników ale wolę korzystać z tego, co producent zaleca.
  • trajeljo 10 cze 2016, 3:06
    Katastrofalny napisał:A ja kupuję oryginały, kosztują niewiele więcej od zamienników ale wolę korzystać z tego, co producent zaleca.
    No nie tak niewiele droższe. Różnice są często dwukrotne. Poza tym producent zaleca to tylko dlatego, że głównie na drogich tuszach zarabia. Ja zdecydowałem się kupić zamienniki asarto bo były po prostu dużo tańsze a jakościowo wcale nie odbiegają od oryginałów. Jeśli inne firmy mogą robić tańsze tusze to dlaczego producent chce z nas zdzierać?
  • Battlecross 20 cze 2016, 10:36
    Ostatnio poczytałem trochę o rynku drukarek i zdecydowanie przekonałem się do zamienników. Zależy kto czego potrzebuje, ale do zwykłych wydruków (a 90% użytkowników właśnie na takie się decyduje) zamiennik wystarczy w 200%. Jest tańszy, często dużo wydajniejszy, koszt jednej strony niejednokrotnie jest zauważalnie niższy a jakościowo wydruki nie odstają od oryginałów. Za przykład niech posłuży Asarto, z którym ostatnio miałem do czynienia. Zwykły wydruk jakościowo był fantastyczny. A ze względu na niższą cenę za jedną stronę idealnie nadaje się do wydruku pracy licencjackiej.
  • Ciao99 20 cze 2016, 14:20
    june45 napisał:Ja kupuję zamienniki. Jakość podobna, a cena niższa.
    Brawa się należą. Powinno się brać z Ciebie przykład!
  • Battlecross 21 cze 2016, 11:10
    Rzeczywiście, chwali się kupowanie zamienników... bo tak!
    Moim marzeniem jest, żeby ludzie kupowali z głową, wtedy tylu problemów dałoby radę uniknąć. Ludzie na forach polecają Asarto, tak jak ja, czy inne tusze a i tak znajdzie się jeden z drugim, który kupi jakiś badziew za 2 zł i potem płacz "bo mi drukarka nie działa".
    Ludzie, kupujcie produkty sprawdzonej firmy, z dobrą kontrolą jakości i obsługą klienta - zamiennik to nie znaczy, że to firma w piwnicy.
  • zataraa2 22 cze 2016, 9:13
    Nie widziałam oryginałów niewiele droższych, do mojej drukarki oryginał kosztuje ponad 60 zł, a dobry zamiennik actis 15 zł, i to nie jest zamiennik z najniższej pólki cenowej, nawet jeśli są zbliżone w cenie to patrzcie na pojemnosci, bo wtedy oryginał zazwyczaj ma dużo mniejszą.
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum