Tutaj się musze zgodzić jednak co oryginalny tusz to oryginalny. Z tym, że dziwie się jeśli komuś zależy na ekonomicznym rozwiązaniu, że wybiera tonery zamiast kupić drukarkę z systemem iTS gdzie za jeden tusz (oryginalny) który kosztuje 30 zł można wydrukować o wiele więcej stron niż na jednym tonerze za 150 czy więcej złotych. Epson ma obecnie kilka ciekawych promocji dotyczących tego typu drukarek.
drukuję tylko na zamiennikach i nie mam problemu ani z zasychaniem, ani z jakoscią wydruków, szkoda kasy na oryginały do moejj drukarki 60 zł oryginał kosztuje a 15 zł dobry zmaiennik, grunt to nie kupować kiepskich, no name
Oryginały to wywalanie kasy w błoto, ja za zamienniki płacę 15zł i mi starczają na długo. Na dobretonery.pl można kupić dobre zamienniki tuszy za 10-20zł a nie odbiegają jakością od oryginalnych.
Lord10 napisał:Oryginały to wywalanie kasy w błoto, ja za zamienniki płacę 15zł i mi starczają na długo. Na dobretonery.pl można kupić dobre zamienniki tuszy za 10-20zł a nie odbiegają jakością od oryginalnych.
to fakt , szkoda kasy na oryginały, a jakiej marki zamienniki kupujesz i do jakiego urządzenia?
Dobra, zabawna historia, ostatnio szwagier prosił żebym mu zamówił zamienniki bo się skończyły i wysłał mi jakieś z allegro. generalnie za komplet czarny + kolor wyszło z przesyłką z 15 zł. No ale mówię mu - ziomek, weź dołóż trochę i kup Asarto jak ja bo te Ci w końcu rozwalą drukarkę. nie, nie, spokojnie, juz na nich drukuje tyle lat i nie ma problemów. Dwa tygodnie później jechałem z nim wybierać nową drukarkę bo tusz w środku wybuchł/wylał się i zalał wszystkie mechanizmy w drukarce. A NIE MÓWIŁEM : D