Favore.plForumO rozrywce, imprezach i sztuce

Jak pić zeby się nie upić, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak pić zeby się nie upić

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • gieniastus 4 sty 2013, 16:26
    dużo tańcz i wychodź na świeże powietrze uśmiech ewentualnie wylewaj do doniczek język
  • domowadama 7 sty 2013, 7:57
    ja nigdy nie mieszam uśmiech i przy każdej możliwej okazji wychodze do toalety, na papierosa albo gdziekolwiek gdy polewana jest kolejka uśmiech
  • sonique321 8 sty 2013, 14:13
    gieniastus napisał:dużo tańcz i wychodź na świeże powietrze uśmiech ewentualnie wylewaj do doniczek język
    Hheh nigdy nie wpadłam na pomysł z doniczkamiprzymrużenie oka
    Mój sposób na utrzymanie w mirę przyzwoitego stanu: koniecznie jeść, zapijać alkohol dużą ilością napojów niealkoholowych (wodą, sokiem), taniec, świeże powietrze.

Sposoby na zwalczanie kaca to już zupełnie inna sprawa!

p.s. swoją drogą pytanie zamiast 'Jak pić zeby się nie upić' powinno brzmieć 'po co pić, żeby się nie upić?'język
  • kastijo 9 sty 2013, 9:32
    Jeśli chce się dużo wypić, ale nie upić to przede wszystkim trzeba jeść rzeczy tłuste, żeby nasz organizm miał co trawić. Drugą sprawą jest to, że trzeba dużo tańczyć, żeby ten alkohol z nas wyparował bo jak będzie się siedzieć i tylko pić to raczej długo się nie wytrzyma język

• pistacja 11 lut 2013, 13:32     (ostatnio zmieniony przez autora 11 lut 2013, 13:33, w całości zmieniany 1 raz)
    Żeby się nie upić trzeba pić w umiarem, nie mieszać alkoholi, nie doprowadzać się do uczucia głodu itp. uśmiech
  • faworytowy 26 lut 2013, 10:14
    Przed wyjściem na zakrapianę imprezę należy dobrze zjeść w domu. tzn najlepiej odpowiedni rosół z makaronem ( tłusty), lub golonkę. A już na samej imprezie, jeśli będziemy w ciągłym ruchu nie powinniśmy się opić. Wypite procenty w połączeniu z tańcami powodują szybkie ulatnianie się wypitego trunku. Przy tym należy także przekąszać, pić niegazowaną wodę,oddychać świeżym powietrzem.
  • Swojezdanie 8 mar 2013, 12:06     (ostatnio zmieniony przez autora 8 mar 2013, 12:07, w całości zmieniany 1 raz)
    Najlepiej pić z umiarem ;-) Inne sposoby to jeść tłuste i kaloryczne jedzenie, dużo się ruszać - to potwierdzają wesela, na których pije się dużo, a mało kto się faktycznie urżnie język No i czytałam gdzieś, że nie należy łączyć alkoholu z kawą, wtedy uniknie się rewolucji żołądkowych na drugi dzień uśmiech
  • faworytowy 18 mar 2013, 10:01
    O odpowiednim jedzeniu przed imprezą pisałem wyżej. A kawa pomaga każdemu, który więcej wypije. Zwyczajnie stawia go do pionu.Na drugi dzień ewentualnie można mieć tylko i wyłącznie tzw kaca i alkoholowego i moralnego, ale kawa jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła, raczej wręcz odwrotnie. wielki uśmiech. A najlepiej kontrolować co i ile się pije i jak się pije - to także jest bardzo ważne.Bo alkohol jest dla ludzi, ale panujących nad sytuacją.
  • miguska 15 lip 2013, 12:11
    Proponuję pójść na imprezę wypoczętym i najedzonym. Dobrze też podjadać w trakcie picia alkoholu, najlepiej wcześniej zjeść ogórki kiszone. A jeśli i tak kac dopadnie to najlepiej pić dużo wody z cytryną, rosołu i kefirów. Można też się zdecydować na odtruwanie poalkoholowe.

• hisataka 17 lip 2013, 10:01
    Jeść i tańczyć uśmiech Nie ma lepszej metody. No chyba, że nie pić wcale język

O rozrywce, imprezach i sztuce - dyskusje na forum
Poprzednia: Ślub w plenerze