a ja uważam że dieta owszem, ale nigdy nie ma czasu i środków na to by była ona w 100% zbilansowana, dlatego suplementy mogą się okazać pomocne. ale jeśli już je stosować to tylko te z zaufanym składem, najlepiej naturalne suplementy diety
Jeśli dużo trenujemy to musimy dbać o nasze mięśnie i wtedy dostarczyc im większej ilości białka, ponieważ to ono pozwala na szybszą regenerację. Sam dodatkowo pijam to MYPROTEIN L-Glutamine 1000g Raspberry Lemonade i zauważyłem, że mięśnie sa mocniejsze
Jak pojawiają się niedobory to suplementacja jest konieczna, z tym, że nie ma sensu ładować w siebie przesadnych ilości niesprawdzonych suplementów, najlepiej nawet to skonsultować z lekarzem. Ja miałam niedobory magnezu i zanim kupiłam swój pierwszy suplement poczytałam trochę o tym jak go odpowiednio dobrać, trochę znajomości tematu zawsze wychodzi na plus
Myślę tak samo. Staram się ograniczać cukier i węglowodany, dlatego korzystam z suplementów i zdrowej żywności dla diabetyków. Do tego 2x w tygodniu basen i rower, póki ciepło na dworze.