lunetka napisał:Ostatnio coraz częściej ludzie decydują się na korzystanie z zakupów przez sieć, wy też tak kupujecie? Jakie artykuły wybieracie?
Ja kiedyś kupowałam tylko drobne rzeczy, drobiazgi na prezent, czy produkty, które w Polsce są trudno dostępne. Teraz, to już właściwie kupuję prawie wszystko , bo ostatnio tesco przekonało mnie nawet do zakupów spożywczych. Zastanawiam się tylko jeszcze nad kupowaniem ubrań przez internet. Boję się, że ciężko będzie z dopasowaniem rozmiaru i tak naprawdę w większości przypadków będzie się to kończyło zwrotami, a fajnych ciuchów w necie też coraz więcej. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
W sklepie http://www.oui.pl/ gdzie często kupuje jest taka możliwość, że towar można zamienić na inny model, kolor lub rozmiar, w terminie 30 dni od daty otrzymania przesyłki. Raz zdarzyło się mi z tej opcji skorzystać, nie było to zbyt uciążliwe.Należy oczywiście pamiętać , że rzecz jaką chcemy wymienić musi być nieużywana. Osobiście nie mam problemu z doborem odpowiedniego rozmiaru po prostu dobrze znam swoje wymiary i nie zdarzyło się mi jeszcze, aby z tego powodu dokonywać zwrotu.