Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Kuchnia czy aneks kuchenny, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Kuchnia czy aneks kuchenny

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • pacjentka 19 mar 2011, 10:56
    U mnie tradycyjnie i bym się nie zamieniła. Z tym, że jadalnia jest w kuchni, a w pokoju tylko stolik kawowy.
  • Filiposlaw 19 mar 2011, 11:41
    Otwarta czy półotwarta, smród z gotowania roznosi się po całym domu. Pal sześć jeśli to jest pieczeń czy szarlotka, ale jak się gotuje bigos to już gorzejprzymrużenie oka
  • Tomatofan 19 mar 2011, 15:26
    Bez przesady, trzeba zainwestować w porządny wyciąg, zadbać o sprawną wentylację i już. Jak tego nie masz to i przy osobnej kuchni zapachy się roznoszą.
  • Eli2010 19 mar 2011, 17:10
    Akurat jak mieszkałam w bloku, gdzie wszystkie mieszkania miały osobne kuchnie, to tam woń kapusty po świętach czuć było jeszcze przez kwartał i to na klatce schodowej! Wszystkiemu winna była kiepska wentylacja. Jak masz dobry okap i otwierasz czasem okna to wyciągnie wszystki zapachy.
  • Piekarzowa 19 mar 2011, 18:59
    Ja gotuje duzo i często, w trakcie przygotowywania trzydaniowego obiadu robi się spory bałagan. Nie wyobrażam sobie obok tego podawać gościom do stołu. Ale jak ktoś nie za bardzo sam gotuje, kuchnię ma jak z żurnala to czemu nie, tylko trzeba tak urządzić żeby pasowała ta kuchnia do pokoju.
  • latynowska8 19 mar 2011, 21:53
    Odkąd nie miazkam z rodzicami zawsze miałam salon a aneksem. Jak dla mnie same zalety, np miałam zawsze dzieci ona oku robiąc obiad.
  • D3niCle0 19 mar 2011, 22:30
    Ja mam kuchnię osobną, raczej bym się nie zamieniła. Co mi z tego, że mam na oku telewizor, ale hałasy z kuchni zagłuszają nie tylko mi, ale i wszystkim pozostałym (widziałam to u znajomych). Poza tym w kuchni dużo paruje, tłuszcz na tv i meblach w salonie..bleee nie zniosłabym tego!
  • latynowska8 20 mar 2011, 0:29
    Jakoś u mnie nie ma tłuszczu na telewizorze ani na meblach! Kwestia dobrego pochłaniacza?
  • Gaik 20 mar 2011, 1:24
    Dokładnie, ja u siebie nigdy nie zauważyłam z tym problemu, warto zainwestować w dobry sprzęt, kiedy się decydujemy na takie połączenie.
  • Tomatofan 20 mar 2011, 7:56
    Bancroft napisał:Ja właśnie też mam pomysł na wykorzystanie pomieszczenia, w którym teraz mamy kuchnie. Tylko zastanawiam się czy to będzie lepsze rozwiązanie... Mam wątpliwości co do tych hałasów właśnie, nie wiem też co z zapachami z kuchni - czy to nie przeszkadza?
    Jak można zyskać dodatkowy pokój przez połączenie kuchni z salonem to ja bym się 5 min nie zastanawiał.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Białe meble