Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Kuchnia czy aneks kuchenny, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Kuchnia czy aneks kuchenny

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • KoKoszka 20 mar 2011, 9:24
    Aneks kuchenny to świetna sprawa, kiedyś tego nie pochwalałam, ale teraz bardzo chwalę. Martwiło mnie właśnie to, że goście będą oglądać mój bałagan, a mąż mnie przekonał, że imprezy i tak zawsze kończą się w kuchniuśmiech Jakoś to miejsce ludzi przyciąga, mimo bałaganuuśmiech
  • Domatorres 20 mar 2011, 11:30
    U mnie w domu jest kuchnia osobna z dużym stołem, to jest centralne miejsce w domu i nawet jak przychodza goście to wolą usiąść przy tym stole, niż w salonie. Mozna by to połączyć i mieć salon z kuchnią, ale jak ktoś lubi mieć sterylny porządek to nie polecam. Zawsze się szybciej brudzi jak jest kuchnia w salonie.
  • Barbra67 20 mar 2011, 12:58
    Ja mam osobna kuchnię i musze powiedziec, że bym sie nie zamieniła. Owszem może to się sprawdza jeśli ktoś nie gotuje, co najwyzej jakiś obiad z mikrofalówki. Ale jak się gotuje często, to kuchnia z zamykanymi drzwiami jest po prostu wygodna... wszystko zalezy od tego jaki sie prowadzi tryb życia.
  • Ronjaa 20 mar 2011, 13:43
    Ja pzyznam, że nie wyobrażam sobie w swoim domu nie mieć osobnej, zamykanej kuchni. Wyobraźcie sobie np robienie przetworów, kiedy robi się zadyma na maksa, a tu niespodziwany gość i co? wpada w sam środek tego bałaganu, parujących garnków, dymiących słoików i oblepionych blatów? Brzmi jak jakiś horrorprzymrużenie oka Jak słusznie zauważyła Barbra, jak ktoś gotuje, a nie tylko odgrzewa gotowe obiadki, to aneks raczej odpadauśmiech
  • Bancroft 20 mar 2011, 16:54
    No nie sposób odmówić Wam racji:uśmiech Ale dalej mam dylemat... gdybym miała domek to bym się pewnie nie zastanawiała nad aneksem, tylko urządziła dużą kuchnię, a najlepiej ze spiżarniąuśmiech Bo jestem raczej z tych gotujących, chociaż bez przesadyprzymrużenie oka Tylko że jak się mieszka w mieszkaniu to trzeba maksymalnie wykorzystać powierzchnie, któej nigdy za dużo... eh, ale widzę, że posiadacze aneksu kuchennego nie narzekają aż tak na te zapachy i hałasy... pewnie można się przyzwyczaić...
  • KoKoszka 20 mar 2011, 18:40
    Pewnie, że można, jak wypróbujesz zalety takiego rozwiązania to takie drobiazgi nie będą Ci przeszkadzaćprzymrużenie oka
  • aga007 20 mar 2011, 22:16
    Domatorres napisał:U mnie w domu jest kuchnia osobna z dużym stołem, to jest centralne miejsce w domu i nawet jak przychodza goście to wolą usiąść przy tym stole, niż w salonie. Mozna by to połączyć i mieć salon z kuchnią, ale jak ktoś lubi mieć sterylny porządek to nie polecam. Zawsze się szybciej brudzi jak jest kuchnia w salonie.
    Argument z porządkiem jest mało przekonujący. Znam domy gdzie jest porządek i aneks kuchenny, znam i takie, gdzie jest osobna kuchnia i wielki bałaganuśmiech Albo ktoś lubi sprzątać, albo nie. Zgadzam się natomaist, ze kuchnia z duzym stołem to jest serce domu, gdzie spotykają sie domownicy i goście, a kuchenne zapachy tylko dodają temu miejscu uroku! Dlatego najlepiej połaczyć je z salonemuśmiech
  • Domatorres 20 mar 2011, 22:50
    Pewnie masz rację, ale miałem na mysli tylko to, że przy takim połączeniu nieco trudniej utrzymać porządekuśmiech
  • Iolla007 21 mar 2011, 0:54
    Ja tam jestem za osobną kuchnią, ale jak jest duzy dom i miejsce na nią. Wszystko zależy od rozmiarów mieszkania, a że sama mam niedużo "przestrzeni życiowej" to mam aneksuśmiech Ale nie narzekam. Smrody mi nie przeszkadzaja, od czego jest pochłaniacz.
  • Aurelka 21 mar 2011, 8:52
    Ja tam wolałabym aneks! Akurat jesli chodzi o imprezy to jest o wiele lepszy niz bieganie do kuchni w tą i z powrotem.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Białe meble