Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Kuchnia czy aneks kuchenny, strona 5

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Kuchnia czy aneks kuchenny

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • czarnuszka 16 sty 2012, 10:20
    Podstawa to dobry pochłaniacz i można budować aneks. Jeżeli mamy aneks to osoba spędzająca czas w kuchni i przygotowujaca pyszne posiłki jest cały czas w centrum ponieważ jest w jednym pomieszczeniu z salonem
  • Morgius 16 sty 2012, 16:05
    Ja w wynajmowanych mieszkaniach miałem i taką, i taką opcje i we własnym wolałbym mieć oddzielną kuchnię. Po 1., nie rozchodzi się zapach po całym domu, po 2., jesli przyjda goście, to ja robię sobie coś w kuchni, a oni nie widzą, jak np. coś rozleje widowiskowo język Przy otwartej kuchni jest presja, gdy zostawia się bałagan i wraca do gości...
  • Mikolajewicz 26 sty 2012, 14:48     (ostatnio zmieniony przez autora 26 sty 2012, 15:19, w całości zmieniany 1 raz)
    Popełniłem ten błąd i w swoim wymarzonym mieszkaniu postawiłem na aneks kuchenny. Jest presja. Musi być wszystko na glanc czyste. Zlew opróżniony, kafle błyszczące,piekarnik do zabudowy wyszorowany itd. Najgorzej jest podczas przyjęć i imprez. Non stop mam presję, że cos leży na blacie i zapachy roznoszą się po całym domu.
  • 26 sty 2012, 18:57
    Właśnie taki jest problem z otwartą kuchnią, że całe wyposażenie kuchni jakie mamy musi być czyściutkie bo każdy widzie. Powiem więcej musi również być bardzo nowoczesne żeby ładnie wyglądało
  • Daria999 19 mar 2012, 12:59
    Podczas projektowania wnętrz podjęcie decyzji czy stawiamy na kuchnie otwartą czy zamkniętą nie jest taka łatwa. Osobiście zgadzam się z przedmówcą iż stawiał bym na kuchnie zamkniętą, ze względu na zapachy czy też wspomniane stosy brudnych naczyń.
  • Nesta 7 cze 2012, 22:47
    Nie jestem przekonana, że dobry pochłaniacz załatwia sprawę. Zapachy rozejdą się tak czy inaczej.
  • Kama_Kamilla 2 lip 2012, 23:47
    Generalnie jestem zwolenniczką kuchni zamkniętych - ze względu na wszystkie zalety, które zostały już wcześniej wymienione. Dla mnie jest jednak jeden warunek: kuchnia musi mieć okna, w przeciwnym razie pomimo wielu niedogodności związanych z aneksem, zdecydowałabym się jednak na takie rozwiązanie. To nic przyjemnego siedzieć przy rodzinnym stole w ciemnym pomieszczeniu lub wiecznie przy zapalonym świetle, no i dobrze wywietrzyć też nie ma możliwości
  • Meteora 11 sty 2013, 18:45
    Ja mam kuchnię otwartą i zapachy rozprzestrzeniają się po całym mieszkaniu. Planujemy zakupić jakiś nowy okap, ale nie wiemy, czy jakiś będzie w stanie temu podołać - pewnie całkowicie nie da się tego wyeliminować. Mógłby ktoś polecić jakiś dobry i wydajny model (byle nie strasznie drogi)?
  • Jol-anta 12 sty 2013, 16:39
    Zamknięta jest praktyczniejsza.
  • Swojezdanie 16 sty 2013, 11:43     (ostatnio zmieniony przez autora 16 sty 2013, 11:48, w całości zmieniany 1 raz)
    Zamknięta kuchnia jest lepsza, co prawda taka otwarta na salon ładnie wygląda i jest modna, ale w tym względzie raczej lepiej kierować się rozsądkiem niż modą ;-)
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Białe meble