Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Kuchnia czy aneks kuchenny, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Kuchnia czy aneks kuchenny

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • kaziu 21 mar 2011, 11:19
    My mamy aneks, duzo gotujemy, lubimy kapustęuśmiech Nie ma problemu z zapachami, pochłaniacz wszystko wyciąga.
  • Orion456 21 mar 2011, 13:33
    U mnie podobnie, jak komuś smierdzi radzę sprawdzić czy wentylacja dobrze działa. Może się okazać, że np w łazience wyciąga lepiej i dlatego zapachy roznosza się po domu.
  • 77henry 21 mar 2011, 15:51
    U mnie w domu kuchnia jest osobna, a i tak rozchodzą się zapachy, czuć je w salonie tak czy siak. A mi to kompletnie nie przeszkasdza, wręcz uważam, że dom to zapachy, m. in. pysznego obiadu. Dom gdzie czuć tylko zapach środków do czyszczenia albo odświeżaczy powietrza jest dla mnie martwy!
  • yellowphone 21 mar 2011, 19:32
    Ja też uwielbiam jak dom pachnie jedzeniem! No chyba, że się ziemniaki przypaląprzymrużenie oka
  • latynowska8 21 mar 2011, 21:08
    yellowphone napisał:Ja też uwielbiam jak dom pachnie jedzeniem! No chyba, że się ziemniaki przypaląprzymrużenie oka
    Jak się smaży frytki albo placki ziemniaczane to też czuć je przez trzy dniuśmiech No ale tego nie robi się codziennie, zresztą wtedy i tak osobna kuchnia nie pomoże.
  • Iolla007 21 mar 2011, 22:09
    Bancroft napisał:Ja właśnie też mam pomysł na wykorzystanie pomieszczenia, w którym teraz mamy kuchnie. Tylko zastanawiam się czy to będzie lepsze rozwiązanie... Mam wątpliwości co do tych hałasów właśnie, nie wiem też co z zapachami z kuchni - czy to nie przeszkadza?
    Moim zdaniem jak jest mozliwość zyskania dodatkowego pomieszczenia to ten argument bija na głowę wszystkie inne.
  • peana 30 mar 2011, 14:00
    W moim małym mieszkanku aneks kuchenny okazał się bardzo dobrym rozwiązaniem. Jakieś dwa lata temu wyburzyłam ścianę między salonem, a kuchnią i żeby oddzielić te dwa pomieszczenia zrobiłam stół barowy. Wygląda to dobrze i przy okazji jest bardziej przestronnie. Na pewno w takich wypadkach jest to bardzo opłacalne.
  • HaAnia 21 cze 2011, 11:53
    Ja mam małe mieszkanko (blok) więc poszliśmy po pozwolenie na wyburzenie części ściany i mamy aneks. Mamy piekarnik do zabudowy , zmywarkę też, płyta jest na tzw wyspie,czyli na tej ścianie i jest o wiele więcej miejsca. Mąż się postarał i jeszcze wszystko fajnie i pomysłowo wykończył więc jest ładnieuśmiech Teraz przygotowując potrawę podczas gdy mam niespodziewanych gości nei muszę się już izolować, mogę coś robić i swobodnie rozmawiać. Super sprawa.
  • 23 gru 2011, 19:22
    Ja też mam otwartą kuchnię. Wszystko jest w porządku tylko że prace w kuchni jednego z nas zakłócają dźwięk telewizora. Zamknięta by była lepsza. I zawsze trzeba mięć porządek bo jak wpadną znajomi to wszystkie akcesoria kuchenne są na widoku.
  • annaskora75 11 sty 2012, 15:36
    Zapachy zapachami – to wszyscy wiemy, że niektóre potrawy intensywnie pachną, ale w grę wchodzą jeszcze hałasy – także jak będzie to aneks przy pomieszczeniu gdzie chcecie ciszę, to nie polecam, przecież lodówka samoistnie buczy, włączony link elektryczny piekarnik huczy etc. Także przypominam: nie tylko zapachy są wadą kuchni w aneksie.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Białe meble