Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Wanna czy prysznic?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Wanna czy prysznic?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Manolito 10 lis 2010, 10:54
    Ja bym doradzał kabine natryskową. Niektóre modele maja takie bajery, że dosłownie mogą zastapić masażystęprzymrużenie oka
    Poza tym natrysk jest bardziej ekonomiczny i ekologiczny.
  • caipirinha 10 lis 2010, 14:22
    Specyfinder napisał:Zasłony raczej nie polecam. Ale są specjalne osłony, wanna z zabudowaną jedną ścianką, żeby mozna było wziąć prysznic. Pozwalaja połączyć przyjemne z pożytecznymuśmiech
    Jeśli chodzi o zasłonę to trzeba ją po każdej kapieli wywiesić na zewnątrz wanny w celu wysuszenia. Inaczej będzie gnić. A co do tej osłony, to może się sprawdzać w przypadku zwykłego prysznica, ale nie w przypadku jakichś biczy wodnych czy innych hydromasaży. Woda ma przy niektórych opcjach spore ciśnienie, więc łazienka byłaby i tak mokra.
  • Filiposlaw 10 lis 2010, 16:29
    Jak dla mnie zdecydowanie wanna. Owszem, nie wyleguje sie w niej zbyt często, bo zwyczajnie nie mam na to czau. Ale jak już mam... to relaks jak marzenieuśmiech
  • nouv88 10 lis 2010, 18:18
    Moim zdaniem duże znaczenie ma rozmiar łazienki. Bo jak zmieści Ci się tam jedynie mała wanna, to co to za relaks. Wtedy lepiej postawic na sam prysznic. Poza tym zależy jaki tryb życia prowadzisz. Jak nie jesteś amatorem wylegiwania się w wannie to nie ma sensu jej kupować, pod pryszniecem też można sie znakomicie zrelaksowaćuśmiech
  • Yosemitysam 10 lis 2010, 20:27
    No własnie nasza łazienka zby wielka nie jest... tzn zmieści się w niej dość spora wanna, tyle że będzie już trochę ciasno. Bo te wanny z hydromasażem to sa jednak dość spore. Generalnie ja się skłaniam ku kabinie, moja pani walczy ze mną o wannęprzymrużenie oka
  • Szachrajka 10 lis 2010, 22:25
    Jeżeli "będzie troche ciasno" to ja bym się nie zastanawiała. Człowiek się źle czuje jak ma mało przestrzeni. Zastanówcie się też szczerze, jak często się relaksujecie w wannie? Zbyt ciepłe kąpiele sa niezdrowe. I tak najczęsciej bierzemy szybki prysznic. Zajmuje to mniej miejsca i jest praktyczniejsze.
  • freshuser 11 lis 2010, 6:23
    Prysznic jest praktyczniejszy, zajmuje mniej miejsca i zużywa sie mniej wody.
  • zosiasamosia 11 lis 2010, 9:37
    Kto powiedział, że pod natryskime nie można się zrelaksować? uśmiech W zeszłym roku zamieniłam wanne na panel z biczami wodnymi i zapewniam, że lepszy taki relaks niz zaleganie w wannie, a na pewno też zdrowszy! A leżeć wole w łóżkuprzymrużenie oka
  • becia_koronczarka 11 lis 2010, 11:23
    Wannę też łatwiej czyścić, a przy narożnikowej można pozwolić sobie na całkiem spore rozmiary i da sie dobrze wkomponowac nawet w nie za dużą łazienkę.
  • D3niCle0 11 lis 2010, 13:34
    Mi kąpiel w wannie bardzo pomaga się odstresować, ale rzeczywiście nie sa najzdrowsze dla krążenia takie kąpiele, dlatego na co dzień korzystam z prysznica. Z tym, że nie mam osobnej kabiny, ale szklane ekrany i świetnie się sprawdza.
    Większość kobiet by się chyba opowiedziała za wannąuśmiech
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum