Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Wanna czy prysznic?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Wanna czy prysznic?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Aurelka 11 lis 2010, 16:53
    Najlepiej mieć i to i touśmiech Wanna z hydromasażem to ponoc duzo zachodu. Nie wiem jak jest z tego rodzaju prysznicem.
  • Paniusia 11 lis 2010, 19:00
    D3niCle0 napisał:Mi kąpiel w wannie bardzo pomaga się odstresować, ale rzeczywiście nie sa najzdrowsze dla krążenia takie kąpiele, dlatego na co dzień korzystam z prysznica. Z tym, że nie mam osobnej kabiny, ale szklane ekrany i świetnie się sprawdza.
    Większość kobiet by się chyba opowiedziała za wannąuśmiech
    W takim razie jestem chyba nietypową kobietą, bo żałuję, że się dałam mężowi namówić na dużą wannę. Rachunki za wodę są naprawdę spore!
  • latynowska8 11 lis 2010, 21:04
    Prysznic jest na pewno praktyczniejszy, ale ja przyznam, że po paru latach korzystania z niego (podczas ostatniego remontu pozbyliśmy zdecydowalismy sie na samą kabinę) tęsknię za romantyczną kąpielą w wannie. Chyba wolałabym taką opcję 2 w 1.
  • caipirinha 11 lis 2010, 22:12
    Najlepiej rzeczywiście mieć i wannę, i prysznic. Tylko mając mieszkanie rzadko można sobie na to pozwolić. Mnie sie nie podobają wanny z takimi panelami, zasłonka też nie.
  • Bob_Budowlaniec 12 lis 2010, 1:20
    To zależy jaki się ma metraż łazienki. Jeśli niewielki to logiczniej wybrać prysznic. Są też krótkie, ale głębokie wanny. Uważam takie "ulepszenia" za zbytek, bo tw takiej wannie siedzi się jak sardynka w puszcze.
    Wanna jest oczywiście lepsza od prysznica. Napełniasz wannę po brzegi i relaksujesz się w ciepłęj wodzie. Dodasz jakiegoś płynu i masz prawie jak arabski szejk.
  • aga007 6 mar 2011, 23:58
    ja póki mieszkałam z rodzicami miałam wannę, teraz mam tylko natrysk, ale na pewno prędzej czy później (mam nadzieję, że prędzejprzymrużenie oka ) będzie znowu wanna. Chociaż chętnie zamontowałbym jeszcze prysznic, ale nie zamiast tylko opróczuśmiech
  • caipirinha 7 mar 2011, 0:36
    No tak najlepsza opcja to w ogóle dwie łazienkiuśmiech W jednej wanna, w drugiej prysznic.
  • pepperoncino 26 mar 2011, 0:06
    Moi rodzice mają małą łazienkę na dole z prysznicem i dużą na piętrze z wielką narożną wanną. I z tej wanny korzysta się ze dwa razy do roku... a i tak matka wtedy biadoli, że się za dużo wody leje. Wg mie prysznic jest po prostu bardziej praktyczny.
  • latynowska8 26 mar 2011, 0:50
    No to chyba zależy co kto lubi... ja najchętniej odpoczywałabym w pokoju kapielowym, ale za mało miejsca... i póki co musze sięzadowolić samym natryskiemskrzywienie
  • Skabe_den 26 mar 2011, 7:15
    Ja mając do wyboru zawsze wybrałbym wannę! Pod prysznicem nie da się poczytać książki, wygodnie poleżeć, posłuchać muzyki, zapalić papierosa. Za to można na szybko wskoczyć do wanny i opłukać się prysznicem. Chyba wybór jest oczywisty, a zakładam, że jak ktoś się zastanawia i nie wie co wybrać, to jednak korzysta chociaż czasem z tej wanny.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum