Favore.plForumSzkoły, kursy, szkolenia, korepetycje

Sposoby na efektywną naukę języka obcego, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Sposoby na efektywną naukę języka obcego

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • magdallenka 28 wrz 2010, 14:47
    animatorka napisał:
    magdallenka napisał:Radzę poszukać w internecie, na niektórych serwisach można znaleźć ludzi, którzy szukają znajomych, z którymi będą mogli ćwiczyć np angielski prze skype. Moim zdaniem to bardzo fajna inicjatywa.
    Bardzo fajny sposób, znasz może jakieś konkretne strony, gdzie kogoś takiego można znaleźć?
    Niestety tu Ci nie pomogę, musisz poszukać, sama... Ja pamiętam, że znalazłam coś takiego przy okazji i ominęłam niestety, bo jak już pisałam mam swojego osobistego native speakera przymrużenie oka
  • mayflower 28 wrz 2010, 17:52
    Ja polecam korzystać z pomocy nagranych na mp3. Warto sobie wrzucić na telefon kilka dialogów, słówek z danego tematu i włączać np. jw podróży. Przy okazji, czasem nawet nieświadomie uczymy się języka.
  • szczap 28 wrz 2010, 21:01
    Ja pamiętam, jak przygotowywałem się do certyfikatu to wypisywałem sobie wszystkie słówka na małych karteczkach, które były ze mną praktycznie wszędzie i w każdym wolnym momencie starałem się uczyć i powtarzać. Moim zdaniem nic nie zastąpi częstych powtórek. W taki sposób zapamiętuje się na zawsze, a nie na chwilę.
  • cytrynowa 29 wrz 2010, 0:19
    Wszystkim, którzy są już na poziomie średnio - zaawansowanym i wyżej polecam korzystanie z monojęzycznych słowników. Trzeba się trochę wysilić przy poszukiwaniu znaczenia, ale warto przymrużenie oka
  • caryca 29 wrz 2010, 7:18
    Moim zdaniem najlepsza metoda nauki to po prostu wypłynąć na głęboką wodę czyli pojechać za granicę, do kraju, którego języka chcemy się uczyć. To najlepszy sposób, żeby efektywnie i w miarę szybko się uczyć. Wiadomo, że nie każdy może sobie na to pozwolić, ale lepszy intensywny kurs za granicą , niż długi w Polsce przymrużenie oka
  • cytrynowa 29 wrz 2010, 8:13
    caryca napisał:Moim zdaniem najlepsza metoda nauki to po prostu wypłynąć na głęboką wodę czyli pojechać za granicę, do kraju, którego języka chcemy się uczyć. To najlepszy sposób, żeby efektywnie i w miarę szybko się uczyć. Wiadomo, że nie każdy może sobie na to pozwolić, ale lepszy intensywny kurs za granicą , niż długi w Polsce przymrużenie oka
    Pewnie, że tak! Za granicą jesteś 24 h/d na kursie językowym uśmiech Uczysz się nawet kupując cokolwiek lub stojąc na światłach, język obcy jest wszędzie przymrużenie oka
  • samuraj 26 paź 2010, 10:41
    Często jest tak, że metody, które skutkują w przypadku jednych, dają dużo słabsze efekty u innych - najpierw trzeba więc sprawdzić kilka sposobów nauki języka i ocenić ich efektywność. Warto oczywiście korzystać z innowacji - tak jak to robią w niektórych szkołach językowych. Np. w szkole Axon wykształcili własny styl nauczania i stosują ciekawe metody - m.in. nagrywanie lekcji, karaoke, wcielanie się w komentatora, interesujące programy komputerowe do nauki języka itp. Skoro żyjemy w XXI w. to nauka też powinna iść z duchem czasu.
  • deutschsprechen 28 kwi 2011, 11:46
    polecam prace pisane przez Annę Platzek z Lęborka uśmiech super kontakt! wszystko jak najbardziej na 5+ !! polecam uśmiech
  • Daria05 12 maj 2011, 10:02
    Polecam dobry kurs. Chodziłam do Speak Upu i jestem zadowolona. Ale jeżeli mieszkasz w dużym mieście to masz spory wybór szkół językowych. A to jest właśnie najefektywniejsza metoda. Można się także wspomagać na wiele innych sposobów - filmy po angielsku, internet - fora i zagraniczne serwisy, etc.
  • franekkcn 12 maj 2011, 22:20
    Ja oprócz kursu bo chyba to jest najskuteczniejsze, polecam również książki wydawnictwa Cambridge do gramatyki i słówek- wiele dają oraz portale informacyjne typu BBC itp. , jak również oglądanie programów jeśli się ma telewizję kablową/cyfrową.
Szkoły, kursy, szkolenia, korepetycje - dyskusje na forum