MartynKa79 napisał:To chyba też zalezy od poziomu zaawansowania, nie uważasz? Na początku ok, zgodzę się. Ale jeśli znam język i chcę go jedynie utrwalać, poszerzać zasób słownictwa, to i tak pracę muszę wykonać w większości sama. Pedagog niewieletu da i wiem to zarówno po sobie jak i swoich znajomych.To oczywiste, jeżeli Twój angielski jest na jakimś poziomie, to kurs pomoże wspiąć się na jeszcze wyższy szczebel.
Daria05 napisał:Tylko może nieco dłużej zrobisz to samodzielnie, niekoniecznie korzystając z pomocników, ale po prostu używając codziennie języka angielskiego.Nie do końca rozumiem. Jak to "dłużej samodzielnie" ? Jeśli o super memo chodzi to mają dostosowane poziomem tak, żeby nikt się nie nudził, a na każdym poziomie nauczył się kolejnyhc rzeczy. To takie samodzielne kroki, ale właśnie według mnie bardziej nawet sprawdzające się. Na zwyklych kursach wykład jest , jest podane i trzeba się nauczyć. Tutaj masz możliwośc powtórzyć sobie daną część tyle razy ile masz ochotę. Co w tym trudniejszego samodzielnie?
Meggi85 napisał:Byłam, chodziłam i fakt, że można pytać, ale nie wszyscy pytali niestety. Dużo osób sprawia wrażenie, że wstydzą się pytać.Oczywiście, że nie wszyscy pytają. Tak to już bywa w szkołach, nie tylko językowych. Choć niektórzy nie pytają, bo rozumieją. Inni są nadmiernie upierdliwi.
MartynKa79 napisał:Ciekawa jestem jak mają zrobione te dla dzieci.Skontaktuj się i zapytaj u źródła. To najlepiej zaspokoi Twoją ciekawość.