Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Jak uniknąć zemsty faraona?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak uniknąć zemsty faraona?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • yellowphone 24 mar 2011, 15:22
    U mnie własnie też to dochodzi do pięciu dni, co oznacza nieraz właściwie połowę wakacjiskrzywienie Ja zawsze biorę tabletki, które mozna dostać bez recepty, typu Stoperan czy Lioton, ale nie zawsze działają jak należy.
  • caipirinha 24 mar 2011, 18:38
    W egipskich aptekach można dostać leki na te objawy, np Antinal lub Diax. Są bardzo tanie, chociaż trzeba uważać, bo sprzedawcy gdzieniegdzie próbują oszukiwać i sprzedają po mocno zawyżonych cenach!
  • yellowphone 24 mar 2011, 19:14
    Oj chyba mi się coś pokręciło, Lioton to na ciężkie nogiuśmiech sorki, chyba chodzilo mi o Laremid przymrużenie oka
  • Eli2010 24 mar 2011, 22:55
    Ja w podróż biorę zawsze, nieważne dokąd się wybieramy, lek na biegunkę Taninal, Smectę (to nie hamuje, ale uzupełnia elektrolity, co łagodzi objawy - człowiek nie czuje się jak z krzyża zdjęty). No i coś na gorączkę. Na wszelki wypadekprzymrużenie oka
  • grubystach 25 mar 2011, 6:13
    A czy te leki mozna dostać tak z marszu, bez recepty? Pytam, bo w tym roku chcemy pojechać do Chorwacji. Czy tam też trzeba na to uważać?
  • r11 25 mar 2011, 9:29
    Mojego męża w Chorwacji nieźle ścięło z nóg. To na pewno nie jest taka egzotyka jak w krajach Afryki czy Ameryki Południowej, ale wszystko zależy od tego jak wytrzymały ma się żołądek. Jeśli zdarzają Ci się problemy żołądkowe albo jedziesz z dziećmi to koniecznie się zabezpiecz, bo może byc różnie.
  • Bandito 25 mar 2011, 12:17
    Ludzie, a po co to wozić ze sobą? Przecież w tych wszystkich kurortach są apteki, można bez problemu kupić co trzeba. Akurat ta zemsta faraona jest tak powszechna, że leków na biegunke tam nie zabraknieprzymrużenie oka Chyba, że ktoś jedzie na wakacje do buszu.
  • grubystach 25 mar 2011, 12:54
    Kilka tabletek raczej nie zajmie Ci dużo miejsca w walizceprzymrużenie oka A ja wolę kupić w Polsce, gdzie mam ulotke w języku, który rozumiem, a nie po chorwacku będę mial problem, żeby się w ogóle w tej aptece dogadać. Chociaż i tak lepiej chyba w Chorwacji niż w Egipcieprzymrużenie oka
  • caipirinha 25 mar 2011, 16:03
    Akurat w Egipcie wystarczy pokazać na brzuch, aptekarz od razu będzie wiedział o co chodzi, bo tam 90% turystów przychodzi po środki na biegunkęuśmiech A zresztą mówią po angielsku, więc nie trzeba być Arabem żeby się porozumieć.
  • yellowphone 25 mar 2011, 17:39
    Jasne, można bez problemu zaopatrzyć się w aptece na miejscu. Tylko radzę wziąć pod uwagę, że jak dopadnie gorączka i trzeba co 20minut pędzić do ubikacji, to człowiekowi nie w glowie chodzenie do apteki. Uwierzcie mi, ta przypadlość może naprawdę nieźle "zmierzwić" jak to mówi mój mąż. Ja leżałam jak padlina i gdybym była tam sama, to nie mialabym sily iść do apteki.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum